Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blagdansko 'ludilo'

Prošle godine potrošili smo 11 milijardi kuna, koliko ćemo ove?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izlozi trgovina, police, sve je već spremno za mjesec kada će Hrvati, već tradicionalno, najviše potrošiti.

Kao da su sutra božićni praznici police trgovina spremne su i za najzahtjevnije kupce. Mnogi su već krenuli u kupnju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Izdano je više od 152 milijuna fiskalnih računa Dnevnik Nove TV doznaje koliko smo potrošili za darove i hranu Slika nije dostupna Doznajte i vi Otkrili smo gdje Djed Božićnjak kupuje poklone za Božić!

'Mi jedva čekamo Božić. Kupujemo sve što nam se svidi. Ne da nam se kupovati zadnji tjedan prije Božića. Tada uopće ne idemo u trgovačke centre', rekao nam je jedan od kupaca.

>>Berlin: 'Ukida' se Božić

Od dekoracija za blagdanski stol pa do ukrasa za božićno drvce i kuću. Bogata ponuda, ni ove godine, nije izostala. Trgovci i ovaj put očekuju izdašniji prosinac.

'Trgovina je spremna, ponuda je spremna za božićne blagdane, a čini mi se da su i kupci spremniji jer je situacija ove godine stabilnija', rekao je Slobodan Školnik, direktor trgovačkog centra.

Ono što će se naći na stolu ili pod božićnim drvcem, na red dolazi prije samih blagdana. Prošlogodišnja potrošnja u prosincu iznosila je oko 11 milijardi kuna.

'Sasvim sigurno je kako će ljudi kupiti količinski manje, ali će platiti jednako ili više jer su cijene rasle. Ove godine još izdašnije nego prošle', rekao je Krešimir Sever, predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata.

Da prosinac stiže, ne vidi se samo u trgovačkim centrima. Mirisi i okusi zime, ali i ostalih delicija, već se šire glavnim gradom. Blagdanski ugođaj, čini se, jači je i od minusa na računu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene