Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problemi u Malom Lošinju

KAO DA JE VRIJEME STALO Zbog papira stoji projekt vrijedan 35 milijuna eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako je još prije dvije godine proglašeno strateškim investicijskim projektom, proširenje Zračne luke u Malom Lošinju još uvijek se ne miče s mrtve točke.

Iako je još prije dvije godine proglašeno strateškim investicijskim projektom, proširenje Zračne luke u Malom Lošinju još uvijek se ne miče s mrtve točke. Probleme investitorima stvaraju spora administacija i komplicirani zemljišni odnosi.

Pročitajte i ovo Aerodrom Nikola Tesla Neugodno iznenađenje VIDEO Evakuacija na beogradskom aerodromu zbog dojave o bombi: Policija stigla na teren, letovi kasnili Ilustracija Uhićen je Zaštitari na aerodromu ostali u šoku kada su ugledali rendgenske snimke kovčega: Toliko novca nisu vidjeli u svojem životu

Na lošinjskom aerodromu vrijeme kao da je stalo. Barem što se tiče novih ulaganja. Projekt proširenja piste stoji već neko vrijeme, a još prije dvije godine ušao je na listu strateških investicijskih projekata u Hrvatskoj. Ministar turizma Anton Kliman došao je vidjeti kako se cijeli proces može ubrzati.

'Imamo želju pomoći investitorima da se taj proces završi, da se to investiranje ostvari i da možemo reći da ova država zna rješavat birokratske probleme', poručio je ministar turizma, Anton Kliman.

Probleme investitorima stvaraju spora administacija i komplicirani zemljišni odnosi. Teren predviđen za novi aerodrom dijelom je državni, dijelom gradski, a najvećim dijelom u privatnom vlasništvu. Plan je pistu proširiti sa sadašnjih 900 na 1800 metara, čime će na Lošinj moći slijetati zrakoplovi kapaciteta do 180 putnika. Investicija je teška 35 milijuna eura.

A da je Mali Lošinj meka za turiste, i to nerijetko one dubljeg džepa, govore i brojke. Prošle godine bio je šesta po redu destinacija po broju ostvarenih noćenja.

'Mali Lošinj već dugi niz godina traži svoje mjesto pod suncem kao čista destinacija, jasna destinacija. Ovaj aerodrom će pomoći većem dolasku gostiju na Mali Lošinj, ali dat će jednu novu perspektivu razvoju otoka Cresa', rekao je ministar Kliman.

'Mi smo u planu i za golf, hoteli 5 zvjezdica su pripremljeni, idemo prema zdravstvenom turizmu, a aerodrom je točka na i lošinjskog investiranja i smjera turizma', kazao je gradonačelnik Malog Lošinja, Gari Cappelli.

Osim na Mali Lošinj, država investitore planira privući i na brojne druge domaće turističke destinacije. Ukupna ulaganja u turizam za ovu godinu planiraju se na razini 670 milijuna eura, što je oko 35 % više nego lani.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene