Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Proširena istraga protiv Cvika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Protiv Jakše Cvitanovića Cvika (32), navodnog organizatora lanca preprodavača droge na otoku Korčuli, proširena je istraga zbog sumnje da je u splitskom zatvoru tražio od svjedoka da povuče iskaz koji je dao protiv njega.

Cvitanović je u zatvoru na Bilicama od siječnja ove godine zbog preprodaje droge, a sada ga se sumnjiči i za kazneno djelo sprječavanja dokazivanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slučaj 'Cvik': Istraga završila, optužnica idući tjedan Slika nije dostupna Cvik tuži Ružu Tomašić

U USKOK-u tvrde da je Cvitanović u travnju ove godine od svjedoka, koji ga je teretio u istrazi, tražio da povuče iskaz i potvrdi njegovu obranu, a zauzvrat je svjedoku obećao besplatnog odvjetnika i pomoć u kaznom postupku koji se protiv njega vodi zbog krađe.

USKOK je proširenje istrage tražio još u svibnju, no istražni sudac Davor Svalina i izvanraspravno vijeće splitskog Županijskog suda to su odbili, pa se USKOK žalio Vrhovnom sudu koji je od izvanraspravnog vijeća zatražio da ponovno odlučuje. Vijeće je to i učinilo, no ovaj put je zaključilo da je USKOK-ov zahtjev osnovan te je proširilo istragu.

Prema ranijem pisanju tiska, Cvitanović je u zatvorskom krugu pokušao utjecati na svjedoka konobara iz Vele Luke koji je u veljači u istrazi dao iskaz protiv njega.

Taj je svjedok navodno izjavio da je droga dolazila gliserom iz Crne Gore preko Dubrovnika do Lovišta na Pelješcu, gdje ju je Cvitanović prepakiravao u manje pakete i prodavao. Svjedok tvrdi da je 2005. u dva navrata kod Cvitanovića kupio ukupno 30 grama heroina.

Cvitanović je kod istražnog suca opovrgnuo da je pokušao nagovoriti svjedoka na izmjenu iskaza.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene