Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Best of

PROPUSTILI STE, POGLEDAJTE! Evo kako je izgledao Pernarov "vikend show" u Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radnu subotu u Saboru obilježio je Ivan Pernar koji je vrijeme kratio jedući pizzu i fotografirajući zastupnike.

Radnu subotu u Saboru obilježio je zastupnik Abecede demokracije Ivan Pernar koji je još jednom napravio show tijekom maratonske rasprave o proračunu za sljedeću godinu. 

Pročitajte i ovo Gordan Jandroković O Turudiću i Milanoviću Jandroković o Turudiću i Milanoviću: "To je vrlo opasno. S takvim stvarima se ne igramo" Gordan Jandroković Spomenuo i novu lokaciju Posljednja sjednica Sabora u ovom sazivu? Jandroković otkrio kad će biti parlamentarni izbori

Nakon što je dočekao red na svoje izlaganje tijekom rasprave o proračunu, otkrio je kolegama zastupnicima i javnosti, rješenje za sve hrvatske probleme. Pritom je, naravno, ponovno naživcirao potpredsjednika Sabora Željka Reinera.

"Poštovani kolegice i kolege, rekao sam da imam originalno rješenje za izlaz iz ove cjelokupne situacije. Mislim da će vam biti zanimljivo, mislim da će biti zanimljivo i javnosti, a ono glasi ovako: nas ovdje u Saboru ima 151, mi saborski zastupnici smo nosioci vlasti, nas je narod izabrao na izborima. Mi ako želimo, možemo se međusobno dogovoriti i zajedno formirati Vladu. Nestranačku i bez gospodina Andreja Plenkovića, bez gospodina Marića i sve ove ergele koju imamo tamo na Markovom trgu", rekao je Pernar.

Na usporedbu s ergelom reagirao je potpredsjednik Sabora Željko Reiner te upozorio Pernara da pripazi na rječnik.

"Molio bih vas da rabite odgovarajući rječnik, a ne da zovete Vladu ergelom", poručio mu je Reiner nakon čega se Pernar ispričao.

Stanka u ponoć

Malo prije ponoći, Pernar je zatražio stanku jer mu je smetalo što je prijedlog o izvršenju proračuna za iduću godinu došao na red tako kasno. Kazao je kako su mnogi zastupnici odustali od rasprave jer nisu znali da će prijedlog uopće doći na red. Pritom je opet iživcirao Reinera koji mu je kazao da ih sve vuče za nos.

"Vi ste nas vukli za nos i u tom uživali", kazao je Reiner nakon što je postalo očito da će zastupnici nedjelju dočekati u sabornici.

U jednom trenutku Pernar je ogladnio pa je izvukao pizzu i krenuo je jesti na što mu je Reiner poručio da prestane sa svinjarijama. Svinjarijama ipak nije bio kraj jer je Pernar u nekoliko navrata fotografirao svoje kolege zbog čega je dobio opomenu potpredsjednika Sabora Gordana Jandrokovića.

Tko je ovdje lud?

Showu tu nije bio kraj. Tijekom izlaganja za saborskom govornicom, Pernar je optužio tajnika sjednice Sabora Ivana Bukaricu da ga je nazvao luđakom. U međuvremenu je objavljena i snimka, ali na njoj se zapravo ne može u potpunosti razabrati što točno Bukarica govori ni kome je to uopće upućeno.

Sporni dio na snimci vidi se na 2:45:15

Vjerojatnije je kako je tajnik svoju opasku u šali uputio SDP-ovom Gordanu Marasu koji je tražio repliku na Pernarovo izlaganje. Željko Reiner i tajnik Bukarica u spornom su trenutku, naime, gledali u pravcu Marasa.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene