Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poziv sa +39 broja

Propušteni poziv koji vas košta dvije tisuće eura

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Internetom kruži mail koji ljude upozorava na najnoviji slučaj prijevare putem mobitela kojom možete biti oštećeni i za dvije tisuće eura.

Korisnik mobilnog telefona dobije u nekom trenutku obavijest o propuštenom pozivu, a telefon može zazvoniti a navodno može i ne zazvoniti. Kada korisnik mobilnog telefona pogleda broj pozivatelja i kada taj broj počinje +39..., +390..., +391..., +92..., +393..., +394... i ukoliko korisnik mobitela pozove broj telefona koji mu je ostao kao propušten poziv, korisnik mobilnog telefona postaje žrtva prevaranata. U slučaju koji se spominje u mailu, čovjek je svojim odzivom na propušteni poziv izgubio više od 2.000 eura.

Određeni brojevi iz gore navedenih skupina, mogu
napraviti, da korisnik mobitela ukoliko se odazove na propušteni broj, ne može prekinuti poziv i tako nastaju ogromni troškovi na njegov račun. U ovom primjeru, koji je poznat telefonski broj je bio +393193260045.

Jadranka Kolarević, predsjednica udruge 'Hrvatski potrošač', rekla nam je da su upoznati sa sadržajem ovog maila, ali da u ovom trenutku još ne mogu potvrditi da je to istinito. Kontaktirat će davatelje usluga mobitelne telefonije i tada obavijestiti javnost. U svakom slučaju, upozoravaju građane da do daljnjeg ne odgovaraju na gore navedene sporne brojeve mobitela. Kolarević je ovom prilikom upozorila da je žalosno što uvijek samo na njima ostane da provjere sve opasnosti koje vrebaju na potrošače, umjesto da se time pozabave i nadležne institucije koje imaju puno više resursa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene