Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stečaj otvoren i zatvoren

PR tvrtka Sanaderovog glasnogovornika bit će izbrisana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tvrtka Ratka Mačeka, bivšeg glasnonovornika Ive Sanadera, imala je dug od 1728 kuna.

Trgovački sud u Varaždinu donio je rješenje kojim se otvara i zatvara stečajni postupak nad Medianom d.o.o, PR tvrtkom Ratka Mačeka, bivšeg glasnogovornika vlade Ive Sanadera, pa će se nakon pravomoćnosti tog rješenja tvrtka brisati iz sudskog registra.

Pročitajte i ovo Milan Bandić Otvorio Trgovački sud Milan Bandić u stečaju, dug dodatno narastao Trgovački sud u Zagrebu Hrvatska priča Dobar posao u IMES-u: Kako je tijekom stečaja nestalo 19 vozila s ključevima i prometnim dozvolama

Rješenje Trgovačkog suda uslijedilo je nakon oglasa u veljači kojim su se pozivali vjerovnici te Mačekove tvrtke da u roku od 45 dana predlože otvaranje stečajnog postupka zbog utvrđenog duga od 1728 kuna.

U tom istom sudskom oglasu pozivao se i Maček da, kao pravni zastupnik, direktor i osnivač Mediane, u roku od petnaest dana sudu preda ovjeren popis imovine i obaveze te tvrtke. Budući da se Maček i njegovi vjerovnici nisu odazvali u predviđenim zakonskim rokovima, sud je po službenoj dužnosti donio rješenje o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka.

Najavljeno brisanje još jedne Mačekove tvrtke iz sudskog registra uslijedilo je nakon što je Trgovački sud u Zagrebu još u siječnju otvorio i istovremeno zatvorio stečajni postupak njegove PR agencije MPR Strateško komuniciranje.

Kao glasnogovornik Vlade i HDZ-a u vrijeme bivšeg premijera Sanadera Maček se našao na optuženičkoj klupi u slučaju Fimi media. U tom je slučaju za izvlačenje novca iz državnih institucija i tvrtki nepravomoćno bio osuđen i HDZ. Vrhovni sud ukinuo je nepravomoćnu presudu u tom slučaju, no Maček koji je jedini bio osuđen na uvjetnu kaznu nije podnio žalbu. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene