Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blizu tunela Mala Kapela

Analiza kostura s Kapele tek za 40-ak dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Šokantno otkriće nedaleko od autoceste Zagreb-Split i tunela Mala Kapela. Radnici su čisteći cestu od korova pronašli četiri limena sanduka puna ljudskih kostiju. Koliko su sanduci tamo bili, istražuju i policija i patolozi.

Tek što su sjeli na odmorište ne bi li predahnuli od posla, lički su cestari imali što vidjeti. Tik uz šumu, ležala su četiri sanduka. 'Ugledali smo lubanje i ljudske kosti... navodno da su bila četiri leša u svakoj kutiji', ispričao nam je Željko Jelić. Pogled unutra i smrad, koji je dopirao, priznaju, njima je utjerao strah u kosti. Kažu, ni do 'marende' im više nije bilo.

Pročitajte i ovo Policija Gužva u prometu Prometna nesreća na A4: Vozi se uz ograničenje brzine Ilustracija Bolje izbjeći Ako izgubite karticu za autocestu, u velikom ste problemu: Pogledajte zašto ih treba dobro čuvati

>> Kapela: Pronađene limene kutije s ljudskim kostima

Odmah su alarmirali svoje šefove, ali i policiju. U prvi im trenutak, pričaju nam, i nisu povjerovali. Iako pomalo prestravljeni, i njih je zanimalo je li riječ o ljudskim ostacima. 'I neka imena su na pločicama bila, tako da smo ih malo uspjeli čitati i bili sigurni da je to, to', rekao nam je Anton Mesić. Na mjestu otkrića tek su daske u koje su limeni sanduci bili odloženi. I dalje je nepoznanica čije su kosti, kada su i kako su odbačene uz staru cestu nedaleko od samog vrha Male Kapele.

Pokrenuta je istraga, a sanduci su nakon očevida, prebačeni na Zavod za sudsku medicinu. Tajnu ljudskih kostiju istražuju i policija i patolozi. Tko se htio riješiti sumnjivog tereta, još nije poznato. Utvrditi identitet, ali i doznati sve detalje o neobičnom putu posmrtnih ostatka, neće biti nimalo jednostavno, kažu patolozi. 'Mora se raditi identifikacija, za oko 40 dana, mogli bi imati potpunu analizu kostura', ističe Šimun Anđelinović, predstojnik Zavoda za patologiju u Splitu. Dok stručnjaci rješavaju misterij s kostima, oni koji su ih pronašli, držat će se podalje od odmorišta.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene