444945
444945
444945
444945
444945

Pronađeno tijelo nestalog slovenskog ronioca u moru kod Dugog otoka

  • , 29.07.2016., 17:24
  • Autor:
  • komentara

Opsežna potraga za nestalim slovenskim roniocem okončana je danas pronalaskom njegova tijela u akvatoriju Dugog otoka, nedaleko Božave.

 
 
 
 
plaža - Dugi otok (Foto: Nel Pavletic/Pixsell)
plaža - Dugi otok (Foto: Nel Pavletic/Pixsell)

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) koordinirala je opsežnu potražnu akciju za roniocem, T.M. (rođen 1974. godine), slovenskim državljaninom koji je jučer, 28. srpnja u 11.00 sati brodskim tenderom tipa gumenjak, otplovio u podvodni ribolov na poziciju ronjenja kod rta Lopat, na oko jednu nautičku milju od uvale Sakarun, gdje je prvotno usidrio obteljsku jedrilicu.

Nakon što se nije vratio u dogovoreno vrijeme, odnosno do 20.00 sati istoga dana, njegova supruga je u 22.10 sati prijavila njegov nestanak, slijedom čega je MRCC Rijeka pokrenula potražnu akciju u koordinaciji sa nadležnom Lučkom kapetanijom Zadar i Pomorskom policijom Zadar, dok su raspoloživi pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja stavljeni u pripravnost. Putem obalnih radio postaja Središnjica je objavila obavijest o nestalom roniocu, za kojim se trajalo gotovo bez prekida tijekom cijele noći, a u potražnu akciju uključili su se poznanici i građani privatnim plovilima.

Poligon pretraživanja uspstavljen je u akavatoriju Dugog otoka od utvrđene pozicije zarona nedaleko koje je na samome početku akcije pronađen gumenjak nestalog ronioca privezan na obalu rta Lopat i u kojemu je uočen odložen dio ronilačke opreme, uključujući i ronilačku plutaču.

Nakon cjelonoćne potrage koja je gotovo bez prekida nastavljena tijekom današnjeg prijpodneva, u 12.45 sati djelatnici Lučke kapetanije Zadar dojavili su u Središnjicu o pronalasku beživotnoga tijela slovenskog ronioca na dubini od 6 metara nedaleko uvale Sakarun, o čemu je obaviještena Pomorska policija Zadar radi preuzimanja tijela stradalog u daljnje istražno postupanje.

Djelatnici zadarske Kapetanije očevidom su utvrdili da je stradali Slovenski državjanin bio rekreativan, ali iskusan ronilac, a posjedovanje potrebnih uvjerenja za obavljanje ronjenja utvrditi će se u okviru očevida o uzrocima ove ronilačke nesreće.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se