Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragičan događaj potresao je čitav dubrovački kraj

Nakon četiri dana potraga je završena: Pronađeno tijelo i trećeg radnika stradalog u hidroelektrani Plat

Završena potraga (Foto: Dnevnik.hr) - 1
Završena potraga (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Tijelo trećeg radnika hidroelektrane je pronađeno u gornjem dijelu odvodnog kanala koje je bilo isušeno upravo da bi se detaljno pregledalo. Na terenu su i policija i vatrogasci.

Četvrti dan potrage za nestalim radnikom hidroelektrane Dubrovnik Davorom Pozniakom, on je pronađen. Radnik je pronađen u cijevi u gornjem dijelu kanala koji se već pretraživao, ali nije se moglo ući u njega do kraja zbog vode, pa se čekalo da se isuši cijeli kanal što je danas i napravljeno.

Pročitajte i ovo Nestali radnik još nije nađen (Foto: Paula Klaić Saulačić) Razlog požara nepoznat Nastavlja se potraga za radnikom hidroelektrane: Akciji se na brodicama pridružio i velik broj građana Paula Klaić Saulačić (Foto: Dnevnik.hr) U potrazi i privatne brodice Reporterka Dnevnika Nove TV iz Plata: "Očevid je okončan, ali još nisu objavili rezultate. Ujutro se u potragu vraća helikopter"

''Sa žaljenjem javljamo da je večeras, 13. siječnja, pronađeno beživotno tijelo trećeg radnika koji je 10. siječnja stradao u požaru u Hidroelektrani Dubrovnik. Duboko potreseni tragedijom koja je odnijela živote trojice naših kolega, svi u Hrvatskoj elektroprivredi iskreno suosjećamo s obiteljima stradalih. Naše su misli s njima. Nastojat ćemo im u vremenu koje slijedi biti pomoć i oslonac. Zahvaljujemo članovima kriznog stožera, djelatnicima MUP-a, pripadnicima vatrogasnih postrojbi, Hrvatske gorske službe spašavanja, liječničkom osoblju i svim drugim službama, radnicima HEP-a i građanima dobrovoljcima na iskazanom nadljudskom naporu u spašavanju i potrazi za nestalim radnicima. Uzroci i okolnosti ovog tragičnog događaja bit će poznati po objavi rezultata istrage koju je provelo Županijsko državno odvjetništv'', priopćili su iz HEP-a.

U poslijepodnevnim satima u Konavlima je bio posljednji ispraćaj stradalog Ivice Zvrka, sutra je oproštaj od Mata Maškarića u Dubrovniku. U nedjelju je u poslijepodnevnim satima za stradale održana biskup Uzinić u katedrali služio svetu misu.

U potragu za stradalim radnikom osim spasioca, vatrogasaca, policije bili su uključeni i brojni mještani.

Podsjetimo, u požaru koji je u četvrtak oko 9 sati buknuo u HE Plat nestala su tri radnika. Beživotno tijelo prvog pronađeno je u četvrtak oko 14 sati u odvodnom kanalu hidroelektrane, a drugog oko 21,50 sati na obali mora u Cavtatu. Ovaj tragični događaj potresao cijeli kraj, Dubrovnik, Župu dubrovačku i Konavle.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene