Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Čestitao i Jopsipović

Promocija polaznika vojnog školovanja na HVU 'Petar Zrinski'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Hrvatskom vojnom učilištu (HVU) "Petar Zrinski" svečano je danas obilježen završetak školovanja i promocija 377 polaznika vojnih škola svih razina školovanja za potrebe Oružanih snaga (OS) RH, od kojih je 59 žena i 15 polaznika iz inozemstva.

Čestitajući promoviranim časnicima, Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS RH Ivo Josipović posebno je čestitao polaznicima iz partnerskih i savezničkih država Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Kosova i Srbije istaknuvši da to što se zajednički školuju pripadnici oružanih snaga tih zemalja puno govori o napretku koji je učinjen u uspostavi mira, razumijevanja i suradnje u regiji.

Pročitajte i ovo Tihomir Kundid Tihomir Kundid Novi šef Hrvatske vojske dobio podršku Odbora za obranu Ivana Petrović, urednice vanjske politike Dnevnika Nove TV Ivana Petrović iz Munchena U sjeni smrti Navaljnog: "U Hrvatskoj su svima puna usta sigurnosti, a jedno nitko ne spominje"

Naglasio je kako se sigurnost i stabilnost održavaju kroz suradnju sigurnosnih sustava država partnera i saveznika. Sigurnosne prijetnje i izazovi, bilo da je riječ o prirodnim nepogodama, tehnološkim nesrećama ili djelovanju kriminalnih skupina, ne mare za granice i zato je naša suradnja na suzbijanju tih opasnosti iznimno važna, rekao je Josipović.

Kajin: Josipović je jamstvo "jedne građanske države"

Izrazio je ponos i zadovoljstvo što je po Ustavu na čelu oružanih snaga i vojske koji su nastali i razvijali se u iznimno teškim okolnostima Domovinskog rata, u kojem su mnogi pripadnici Hrvatske vojske položili svoje živote kako bi Hrvatska imala slobodu, mir i demokraciju.

Podsjetio je na važnost HV-a u saniranju posljedica prirodnih katastrofa i nesreća, te naglasio važnost suradnje sa civilnim organizacijama i tijelima. Kada su ugroženi životi naših građana vojska je tu uvijek prva, a dosadašnji rezultate koje ste pokazali u obrani naših građana od raznih opasnosti to potvrđuju, istaknuo je Josipović.

"Domovina će vam se odužiti kako najbolje može i to uvjetima rada, poštovanjem i pravednošću u napredovanju i vredovanju vašeg rada. Siguran sam kako smo zauvijek izašli iz vremena kada je nešto drugo, a ne rezultati rada, bio kriterij napredovanja", rekao je predsjednik Republike.

Dodao je kako je vojno obrazovanje danas dio sveučilišnog sustava, što dovoljno govori o kvaliteti obrazovanja i perspektivama koje takvo obrazovanje otvara pripadnicima OS RH.

Promoviranim polaznicima vojnih škola čestitao je i ministar obrane Ante Kotromanović poručivši im da hrvatski časnik i dočasnik mora biti primjer u svojoj zajednici, kao i u zapovijedanju u operacijama širom svijeta. Naglasio je da od iduće godine počinje nov oblik vojnog školovanja koji je u vrlo kratkom razdoblju razrađen sa zagrebačkim Sveučilištem po ugledu na strane primjere.

Časnicima i dočasnicima, među kojima su 14 polaznika Ratne škole "Ban Josip Jelačić" koja je najviša razina vojnog školavanja u Hrvatskoj, čestitao je i načelnik Glavnog stožera OS RH general Drago Lovrić, a najboljim polaznicima uručene su pohvale. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene