Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradonačelnik Đakova se prijeti

'Promijenite uredbu o ergeli ili ćemo blokirati prometnice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Đakovački gradonačelnik Zoran Vinković poručio je vladi da će, ne promijeni li hitno uredbu o pripajanju đakovačke Državne ergele lipicanaca Hrvatskom konjogojskom centru - Ergeli Lipik, donesenu 4. kolovoza, da će Đakovo 'odmrznuti prosvjedne aktivnosti za ergelu te blokirati ceste po cijeloj Hrvatskoj'.

Grad Đakovo je sve prosvjedne aktivnosti u svezi sa slučajem ergela kao znak dobre volje za rješavanje tog pitanja zamrznuo 11. kolovoza i poštovao ih sve do sada. 'Vrijeme za moratorij na prosvjedne aktivnosti polako 'curi' i ne promijeni li se uredba o ergeli, uskoro ćemo morati na ceste', najavio je danas na konferenciji za novinare Vinković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Barok se vratio u velikom stilu Pogledajte kako plešu naši prekrasni lipicanci Slika nije dostupna Poništava se spajanje s lipičkom ergelom Đakovački lipicanci ponovno postaju samostalna ergela

>> 'Ponižavajuće je tražiti zaštitu ergele od kraljice'

Ponovio je zahtjev da i đakovačka i lipička ergela sačuvaju svoj status pravnih osoba te da ravnatelj đakovačke ergele bude ravnatelj Konjogojskog centra, a njegov zamjenik ravnatelj lipičke ergele. Dodao je da najnoviji prijedlog o Zagrebu kao sjedištu Hrvatskoga konjogojskog centra treba promatrati kao privremeno rješenje, a da je Zagreb, odnosno ministarstvo poljoprivrede, odabrano radi toga da se ne sukobe Đakovo i Lipik, odnosno njihove ergele. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene