Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oboružajte se strpljenjem

Udarni vikend: Kilometarske kolone na pravcima prema moru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Promet na cestama je pojačan, a dodatno su ga otežale nesreće. Kolone se sada stvaraju i na prometnicama prema kontinentu.

U tijeku je smjena turista u špici sezone. Kolona vozila koja su ulazila na autocestu A 1 zagrebačkom obilaznicom iz smjera zapada danas je bila dosegla 11 kilometara do čvora Sveta Nedelja, a iz smjera istoka i do 17 kilometara, kod mosta Sava, blizina čvora Ivanja Reka.

Pročitajte i ovo Autobus Prometa u Splitu Najgora opcija za građane Splitski Promet upozorio gradove i općine: "Ukinut ćemo autobusne linije" Ilustracija sve na jednom mjestu HAK savjetuje vozače: Provjerite što je najvažnije imati sa sobom ako zapnete u gužvi

Iz HAK-a su savjetovali 'domaćim' vozačima da za prometovanje između istoka i zapada, umjesto zagrebačke obilaznice, koriste gradske prometnice.

Iz HAK-a savjetuju 'domaćim' vozačima da za prometovanje između istoka i zapada, umjesto zagrebačke obilaznice, koriste gradske prometnice Zbog prometne nesreće na dionici D 1, staroj karlovačkoj cesti, u mjestu Novaki Petrovinski, u smjeru Karlovca, prometna policija propušta vozila jednim trakom. HAK upozorava vozače da očekuju zastoje. Danas su promet otežavale brojne prometne nesreće.

Zbog prometne nesreće kod tunela Sveti Marko promet u smjeru juga tekao je otežano, a zbog nesreće koja je bila na 177. kilometru prema jugu se vozilo se u koloni koja se sporo kretala u dužini od oko 20 kilometara.

Na izlasku s autoceste u Lučkom kolona je oko 10 kilometara, pa se vozačima savjetuje da za izlazak s autoceste koriste i naplatu Demerje koja se nalazi na 4. kilometru, gdje se cestarina može platiti kreditnim i debitnim karticama i ENC uređajima.

Pojačan je promet i na autocesti A 2 Zagreb-Macelj, u smjeru Zagreba kolona je kolona je 9 kilometara do čvora Jankomir. Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac pojačan je promet u smjeru Lipovca.

Zbog pojačane gustoće prometa na izlazu s autoceste A 1 na čvoru Vrgorac, vozila se povremeno preusmjeravaju na čvor Ravča.

Na granici čekanje i do dva sata

Povremeno se zbog gužve formiraju kolone na autocesti A 7 Rupa-Rijeka, na naplatnoj postaji Rupa, u oba smjera, na riječkoj obilaznici, također u oba smjera, na ulasku na otok Krk na Krčkom mostu te na izlazu Oštrovica, na autocesti A 6 u smjeru Crikvenice i otoka Krka.

Na Bregani, Pasjaku, Rupi, Plovaniji i Kaštelu pojačan je ulazak osobnih vozila, čeka se od 30 minuta do jedan sat, na Maclju je pojačan promet u oba smjera, a na Bajakovu i GP Karasovići izlazak, čeka se 1 do 2 sata. Na GP Brčko-Gunja dopušten je promet vozilima mase do 9 tona (na mostu preko rijeke Save), a kontrolirani jednosmjerni promet sredinom mosta vozilima do 40 tona, s tim da razmak između vozila bude minimalno 35 metara. Najveća dopuštena brzina kretanja vozila, mostom Brčko-Gunja ograničena je na 40 km/h.

Pojačan je priljev vozila prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima, pa se uvode dodatne trajektne linije da bi se čekanja smanjila. Kiša i povremeno jači lokalni pljuskovi dodatno usporavaju promet na širem riječkom području i u Gorskom kotaru.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene