Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Projekt 'Zaposlimo Hrvatsku'

Grabar Kitarović: Ne trebamo bolne rezove, već rezove koji će olakšati bol

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U organizaciji Hrvatske gospodarske komore i Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske, održava se konferencija projekta "Zaposlimo Hrvatsku".

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović kazala je kako je Hrvatska suočena s problemima koji se gomilaju duže vrijeme.

'Posljednji podaci Europe pokazuju kako smo još u društvenoj i gospodarskoj krizi. Ostvareni pomaci su posljedica vanjskih čimbenika, a ne naših napora. I dalje se prepuštamo inerciji te se oslanjamo na gospodarsku politiku EU. No to je rizičan pristup, koji se oslanja na sreću.
Nema pozitivnih vijesti ni najava.

Nema reformi, niska razina ulaganja privatnog sektora što je ključno za otvaranje novih radnih mjesta. Privatnom sektoru moramo omogućiti poslovanje.
Suočeni smo s visokom stopom nezaposlenosti, a mlada i vitalna snaga, naš potencijal za budućnost, odlazi iz Hrvatske', kazala je Grabar Kitarović i nastavila:

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PRIMIO OBJE DOZE Predsjednik HGK-a Luka Burilović potvrdio da se cijepio protiv korone: "Ne smatram da sam se cijepio preko reda. Ja sam ratni vojni invalid" Slika nije dostupna Lekcija koju ćemo pamtiti HGK: Uvjeti za otvaranje ne smiju biti komplicirani i ne smiju zahtijevati financijska sredstva pogođenih poduzetnika

'Naravno da neki rezovi bole, ali trebamo te rezove koji će u konačnici olakšati bol. Porezna reforma nije bolna, osim za državni proračun, i to kratkotrajno. Reforma administrativnog aparata također nije bolna. Ona ne znači masovna otpuštanja već samo uvođenje odgovornosti u rad državne administracije. Onu neefikasnu manjinu tada ćemo lakše i prepoznati.

HZZ traži 11.931 radnika

Te bi mjere u kratkom i srednjem roku zaposlile nezaposlene i dale razlog za ostanak mladih u Hrvatskoj. Naposlijetku, ja sam optimist i mislim da možemo učiniti ono što se iz ove perspektive možda čini nemogućim.'

Reagirajući na sve snažnije pozive hrvatskih građana, te najšire javnosti da se i važne institucije hrvatskog društva jasnije odrede spram ključnih problema i izazova pred kojima stojimo kao država i zajednica, Hrvatska gospodarska komora inicirala je projekt pod nazivom "Zaposlimo Hrvatsku", kao poticaj ključnim donosiocima odluka da se usredotoče na rješavanje dugotrajnog, tvrdokornog i krajnje ozbiljnog problema niske stope zaposlenosti i aktivnosti stanovništva Hrvatske.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene