Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Varaždin i Međimurje

Proglašene redovite mjere obrane od poplave

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Redovite mjere obrane od poplave za rijeku Dravu proglašene su na Varaždinskom i Međimurskom području.

Redovite mjere obrane od poplave za rijeku Dravu od Varaždina do hrvatsko-slovenske granice proglašene su jutros zbog obilnih padalina u Austriji i Sloveniji koje su prouzrokovale porast vodostaja rijeke Drave, izvijestio je varaždinski Centar 112.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Spremno 60 tisuća ljudi Razorna moć vode: U Varaždinu s posebnim zanimanjem prate vijesti Slika nije dostupna Narasla Drava Varaždin: Ukinuta redovita mjera obrane od poplave

Mjere se odnose na područje grada Varaždina te općina Sračinec, Petrijanec i Cesticu.

Obilna kiša i niske temperature, srušena stabla i otežan promet - Sve to za prvi dan rujna!

Varaždinski Centar 112 jučer je izdao izvanredno izvješće o dolasku vodenog vala, odnosno prelijevanju viška vode kod HE Varaždin i HE Čakovec u staro korito Drave.

Inače, vodeni val prilikom prelaska iz Austrije u Sloveniju imao je protok oko 900 kubnih metara u sekundi, dok je zbog dodatnih padalina u Sloveniji, prilikom ulaska u Hrvatsku narastao na 1000 do 1.200 kubnih metara, doznaje se u Centru 112 Varaždin.

Redovite mjere obrane od poplave u Međimurju

Rješenje o uspostavi redovitih mjera obrane od poplave na rijeci Dravi u Međimurju donio je jutros Vodnogospodarski odjel za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda, Centar obrane od poplava Sektora A Varaždin.

Protok rijeke Drave na brani HE Varaždin premašio je 800 metara kubnih u sekundi uz zabilježeni protok od 902 kubna metra i ima tendenciju daljnjeg porasta, izvještavaju u čakovečkom Centru 112.

I dalje su na snazi redovite mjere obrane od poplave za rijeku Muru, a u osam sati u Murskom Središću izmjerena je visina od 401 centimetar. Izvanredne mjere obrane od poplave proglašavaju se kada vodostaj Mure dosegne 460 centimetara.

Zbog izlijevanja najsjevernije hrvatske rijeke za promet je zatvoren malogranični državni prijelaz Sveti Martin na Muri - Hotiza. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene