Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U SAMO TRI DANA PROPALO VIŠE OD 50 MILIJUNA KUNA

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon Brodsko-posavske županije, elemntarna nepogoda proglašena je i u Zadarskog županiji.

Župan Zadarske županije Stipe Zrilić donio je u srijedu odluku o proglašenju elementarne nepogode izazvane mrazom između 25. i 28. travnja, za područja Benkovca te općina Galovac, Novigrad i Posedarje.

Pročitajte i ovo Odsječeni od civilizacije, ilustracija - 5 Elementarna nepogoda Kad do vlastite kuće morate automobilom preko - Slovenije: "Ako slučajno hitna mora doći, ne znam kako bi se to odvilo" Poplava na karlovačkom području iz zraka - 22 Zbog poplava Očekuje se proglašenje elementarne nepogode: Oštećeno više od 300 kuća

Prema prvim procjenama, šteta iznosi više od 50 milijuna kuna na povrtlarskim i voćnim kulturama, a posebno na vinovoj lozi, i to od 90 do 100 posto na voćnjacima i do 90 posto na ostalim kulturama.

Zadarska županija poziva ravnokotarske poljoprivrednike koji su pretrpjeli štetu da je prijave nadležnim gradskim i općinskim povjerenstvima za procjenu štete, najkasnije do 12. svibnja.

Početkom ovoga tjedna, također zbog šteta koje su niske jutarnje temperature i mraz krajem prošlog mjeseca uzrokovale na povrtnim i ratarskim kulturama, elementarne nepogode proglasili su i župani Varaždinske, Zagrebačke i Brodsko-posavske županije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene