Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vremenske neprilike

Proglašena elementarna nepogoda za općinu Marija Gorica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za dio područja općine Marija Gorica, priopćeno je danas iz te županije.

Elementarna nepogoda je proglašena, stoji u priopćenju, zbog oštećenja stambenih objekata i cestovne infrastrukture, nastalih tijekom ožujka i početkom travnja ove godine uslijed odrona zemlje do čega je došlo zbog obilnih kiša i otapanja velikih količina snijega.

>>Čelnici goranskih općina i gradova zatražili proglašenje elementarne nepogode

Župan Kožić je do sada već proglasio elementarnu nepogodu zbog odrona zemlje u Zaprešiću (za dio grada), Samoboru (za dio grada), Jastrebarskom te općinama Dubrava, Kravarsko i Luka.
Svi sudionici zaštite obvezni su provoditi mjere zaštite utvrđene Zakonom o zaštiti od elementarnih nepogoda, u cilju smanjenja i sanacije šteta od elementarnih nepogoda, stoji u županovoj Odluci.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Zagrebački otpad Nema kapaciteta Župan Kožić protiv Tomaševićevog plana: "Županijski kapaciteti napunili bi se za 6 do 8 mjeseci" Slika nije dostupna Borba za zagrebačku županiju Zmajlović oštro odgovorio Kožiću: ''Županijom se 20 godina upravlja iz hotela. On više ne zna u kojoj je kolaciji''

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene