Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Basnoslovne isplate

Profesori Ekonomskog dobili 9 milijuna kuna honorara?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Profesorima Ekonomskog fakulteta uz plaće je isplaćeno još devet milijuna kuna honorara.

Uprava Ekonomskog fakulteta u posljednja je četiri i pol mjeseca uz plaće i dodatak od 35 posto plaće, koja za profesore u trajnom zvanju iznosi 12.700 kuna, isplatila dodatnih devet milijuna kuna honorara, a oko dva milijuna kuna fakultet je podijelio nenastavnom osoblju, piše Večernji list.

Pročitajte i ovo Najpoželjniji fakulteti Deset najpoželjnijih Vode li se maturanti razumom ili osjećajima pri odabiru fakulteta? Dnevnik Nove TV donosi odgovore Prosvjedni skup Sindikata znanosti i visokog obrazovanja i Preporoda - 6 nezadovoljni koeficijentima Upozorenje srednjoškolskog sindikata: "Ne ispuni li nam Vlada zahtjeve, organizirat ćemo vlastiti prosvjed"

 

S ovim je podacima, prema pisanju lista, prorektorica Melita Kovačević upoznala članove Rektorskog kolegija prije desetak dana, a oni su na inzistiranje nekoliko dekana, članova kolegija, trebali ostati tajna.

'Prorektorica je izjavila i da su se honorari dijelili njoj iza leđa, što je bilo moguće jer je ugovore, prema aktima fakulteta, mogao potpisati i prodekan', rekao je izvor. Da su podaci procurili u javnost, potvrdio je listu Damir Boras, dekan Filozofskog fakulteta u Zagrebu i član Rektorskog kolegija na kojemu su se honorari spominjali.

'Bilo je riječi o honorarima, ali nisam zapamtio iznose. Ali, nije vam to novost. Fakulteti koji imaju vlastite prihode uvijek dijele honorare profesorima. I mi bismo da imamo što. Ali nemamo i uvijek smo na Filozofskom komentirali kako je lijepo našim kolegama na Ekonomiji', kazao je Boras.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene