Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Blagdan velike gospe

Kreće produženi vikend, a HAK upozorava vozače: "Izgubljeno vrijeme u kolonama ne nadoknađujte brzom vožnjom"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog blagdana Velike Gospe u utorak, mnogi će krenuti na produženi vikend.

Promet će biti pojačan u oba smjera - prema moru te prema Zagrebu. To će, javljaju iz Hrvatskog autokluba, prouzrokovati nove gužve na cestama. Usporen promet bit će na autocesti Zagreb-Split-Ploče, Rijeka-Zagreb između naplate Lučko i čvora Bosiljevo 2, na autocesti Zagreb-Macelj u smjeru graničnog prijelaza.

Pročitajte i ovo Gužve na cestama - 1 Gužve na čvorovima Stiže udarni turistički vikend, iz HAK-a imaju savjet za sve vozače i poručuju: "Očekuje se pojačan promet od ranih jutarnjih sati" Gužve na cestama Stanje na cestama Gužve na putu prema moru teško je izbjeći: HAK savjetuje kad je najbolje krenuti na put

Zatim na Istarskom ipsilonu, pred tunelom Učka, u smjeru Rijeke i prema prijelazima Kaštel i Plovanija, na autocesti Bregana-Lipovac u smjeru Bregane, i Zagreb-Goričan u smjeru Mađarske, duž cijele Jadranske magistrale, te Krčkom mostu.

''Velika je koncentracija vozila, a znamo i da s povećanjem broja vozila nažalost i nastaje velik broj prometnih nesreća. Ja se iskreno nadam da toga neće biti, da će svi biti maksimalno oprezni'', rekla je Irena Belamarić iz HAK-a te dodaje da izgubljeno vrijeme u kolonama, nikako ne nastojite nadoknaditi brzom vožnjom ako je ikako moguće.

Podsjetimo, Informativni centar već gotovo 39 godina prati navike vozača koji putuju autocestama, državnim, županijskim i lokalnim cestama. To bogato iskustvo bilo je osnova za sastavljanje Karte ljetnih gužvi na našim prometnicama koju možete pogledati na ovoj poveznici i izbjeći očekivane kolone.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene