Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaprimljeno 600.000 prijava

Produljen rok: Prijaviti porez možete do 19 sati u ponedjeljak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogima će nikad mršaviji kućni budžet popraviti povrat poreza. Ove se godine očekuje rekordni povrat - milijardu i osamsto milijuna kuna. Rok za predaju prijava istječe u ponedjeljak, a većina po običaju čeka zadnji dan.

I ove, kao i svake godine, tisuće građana pred sam kraj roka predale su svoje porezne izračune. Većina ih očekuje simboličan povrat. Manji porez ili veći povrat novca možete ostvariti prijavljivanjem olakšica kao što su: kupnja ili gradnja stambenog prostora, plaćeni iznos lijekova i operativnih zahvata, investicija uzdržavanja bračnog druga, uplate u dobrovoljne mirovinske fondove ili troškovi najamnine stanova. Ukupan iznos olakšica može biti najviše 12.000 kuna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što učiniti zadnji čas Danas zadnja prilika za prijavu poreza: Na što paziti?! Slika nije dostupna Predana tek trećina očekivanih U ponedjeljak zadnji dan za prijavu povrata poreza

>> OVDJE POGLEDAJTE KAKO ISPUNITI OBRAZAC ZA PRIJAVU POREZA

Ako ste danas zakasnili s predajom ne brinite, porezna Uprava vaše će prijave primati i u ponedjeljak i to do 19 sati. No ni to nije zadnji rok. 'Ako bude i onih koji do tog roka u ponedjeljak nisu predali onda mogu poštom, ali do 24 sata i preporučeno', kaže Marko Buljan, pročelnik Porezne uprave Zagreb.

Od milijun i stotinu tisuća prijava koliko ih se ukupno očekuje do sada je službeno zaprimljeno tek nešto više 600.000, ostali čekaju zadnji dan.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene