Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bitan je start

Prodajete nekretninu? Ovo bi mogle biti greške zbog kojih nemate uspjeha

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako prodajete stan ili kuću potencijalne kupce može odbiti već i sami oglas koji objavite. Tako barem tvrdi stalni sudski vještak i procjenitelj nekretnina s 46 godina radnog iskustva.

Ukoliko imate nekretninu koju želite prodati, ali vam ne ide - postoji mogućnost da problem dijelom leži i u vašem oglasu za prodaju.

Pročitajte i ovo Zgrada - 1 Pravo na dom Znači li pad potražnje da slijedi pad cijena nekretnina? "Na tržištu imamo prazninu priuštivih stanova" Hrvoje Krešić, videozid - 4 PRIJETI LI KOLAPS? Analiza Hrvoja Krešića: Tri su najvažnija razloga za divljanje cijena nekretnina u Hrvatskoj - "Stvoreno je usko grlo na tržištu..."

Naime, stalni sudski vještak i procjenitelj nekretnina s 46 godina radnog iskustva, Đorđe Balić, kaže da već sami oglasi za prodaju kuća i stanova odbijaju potencijalne kupce.

"Najčešća pogreška koju prodavatelji čine je da netom prije prodaje preboje prostorije i još ih oglašavaju kao 'svježe okrečene'. Prve reakcije potencijalnoga kupca na takvo što su 'sigurno nešto skriva čim je krečio', 'bez veze, ja bih tu volio neku drugu boju', 'zbog toga bezveznog krečenja je digao cijenu, a ja ću to ionako krečiti po svom'. Ponuda tipa 'namještaj ostavljam, odmah useljivo' u startu odbija velik broj kupaca jer tu rečenicu čitaju kao 'zašto bi se meni sviđao nečiji namještaj ili uređenje nekog prostora', te uočavaju namjeru da se trošak iznošenja namještaja koji ne treba prodavatelju nepristojno uvjetuje kupcu", objasnio je Balić za Glas Slavonije.

Poručuje i da se kupcu koji dođe pogledati nekretninu treba oprezno pristupiti, a najgore što se može napraviti je, kaže, potencijalnom kupcu sugerirati kako adaptirati prostor.

"Savjeti tipa možete tu napraviti sobu, ako probijete stepenice i slični primjeri su kontraproduktivni. Onaj tko kupuje zna što želi, i u prostoru ili vidi potencijal ili ne vidi. Ovakvi savjeti prodavatelja sigurno ga neće nagovoriti na kupnju jer prodavatelj nije osoba koja može samo tako znati što kupac želi", objasnio je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene