Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slijede li otkazi?

Prodaja željezare u Sisku izazvala i sreću i brigu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Talijanska tvrtka Danieli kupila je Željezaru Sisak za nešto više od 30 milijuna dolara od tvrtke CMC iz SAD-a.

Novi vlasnik željezare je među najvećim svjetskim metalskim tvrtkama. 913 radnika koji su radili u Željezari sada se nada da će ih novi vlasnik opet zaposliti. Ipak strahuju da posla neće biti za sve, jer Talijani jedan dio proizvodnje nisu otkupili.

Pročitajte i ovo Potres kod Siska Zatreslo se Potres u blizini Siska: "Ovo je gadno streslo! Skoro sam pala sa stolca" Screenshot I kad te probude usred noći... Slab potres pogodio sisačko područje, građani: "Di si lipa, di si radosti"

'Ne možemo reći koliko će ljudi zadržati posao, jer moramo vidjeti poslovnu politiku. Nadamo se da će sjesti s nama i razgovarati, da se vidi na koji će se način što i kako pokretati i s kojim brojem ljudi', rekao je Predrag Abramović, iz Sindikata radnika željezare Sisak.

'Sad se svi bojimo da ne bi došli mlađi od nas, a mi bi bili na ugovoru mjesec, dva, a oni dalje', kaže Senad Bećirević, radnik.

>> U pogonima splitske željezare ponovno vruće bučno i radno!

Željezara Sisak, koja je u stopostotnom vlasništvu kompanije CMC prodana je grupi Danieli za oko 30,4 milijuna dolara, stoji u priopćenju objavljenom na internetskoj stranici CMC-a.

Dvije su strane dogovorile da će određena imovina Željezare Sisak biti isključena iz transakcije, pri čemu se u priopćenju ne navodi o kojoj je točno imovini riječ. CMC nastavlja s njezinom prodajom, dodaje se u priopćenju.

Američki CMC je 2007. godine kupio sisačku Željezaru, a krajem prošle godine je objavio da je odlučio izaći iz te željezare. Talijanska grupa Danieli je jedan od tri najveća svjetska proizvođača sirovina i proizvoda od čelika.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene