Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poslovna transkacija

'Prodaja tvrtke supruge Željka Rohatinskog Ivici Todoriću nije sukob interesa'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Poslovna suradnja supruge guvernera HNB-a Željka Rohatinskog i najvećeg hrvatskog gospodarstvenika Ivice Todorića - izazvala je posljednjih dana veliko zanimanje javnosti.

Gospođa Rohatinski vlasniku Agrokora prodala je svoju malu špeditersku tvrtku za nešto više od dva milijuna kuna.

Pročitajte i ovo Ivan Bulj hoće li se vratiti? FOTO Pogledajte kako danas izgleda kuća Ivana Bulja, ubojice maloljetne Anđele Bešlić: Nakon 22 godine izlazi iz zatvora Očevid kuće u Ulici Zeleni kut - 3 Uzrok nije poznat Buknuo požar na kući kod Maksimira: Iz buktinje izvukli tijelo sina, otac prevezen u bolnicu

U vlasništvu tvrtke bila je i kuća u kojoj živi guverner HNB-a, no kuća je otkupljena natrag. Zanimljivost u priči je i činjenica kako je Željko Rohatinski na funkciju u HNB-u došao upravo iz Agrokora. U povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa kažu da je sve bilo po zakonu.

Poslovna transakcija, u kojoj su sudjelovali guvernerova supruga i najmoćniji gospodarstvenik u Hrvatskoj, izazvala je zanimanje javnosti. 'Agrokor je privatna kompanija, ovdje je supruga guvernera privatna osoba, radi se isto o privatnoj tvrtci i ona je mogla to prodati bilo kome tko je zainteresiran', rekao je Mate Kačan, predsjednik Saborskog povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa.

'Prema mom stajalištu, u konkretnom slučaju nema elemenata sukoba interesa', dodao je Kačan. Kuća do sada nije bila navedena u guvernerovoj imovinskoj kartici jer je bila vlasništvo tvrtke njegove supruge. On je prijavio da posjeduje dva stana. No, sada mora prijaviti i novu - staru kuću.

'U skladu s odredbama zakona prijaviti po isteku kalendarske godine tu promjenu u imovini svoje supruge', rekao je Kačan. I na taj način ispuniti sve obveze koje od njega, kao javnog dužnosnika, Zakon o sprečavanju sukoba interesa traži.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene