Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rješenje suda

Prodaja oranica Horvatinčićeve tvrtke u stečaju oglašena nevažećom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Trgovački sud donio je rješenje kojim se prodaja više od 15.000 četvornih metara oranica tvrtke u stečaju poduzetnika Tomislava Horvatinčića, Dorf d.o.o, oglašava nevažećom te će se odrediti nova prodaja zemljišta tog stečajnog dužnika s više od 66 milijuna kuna nagomilanog duga.

Rješenjem Trgovačkog suda nevažećom je oglašena prodaja zemljišta Dorfa d.o.o u Strmcu Samoborskom kraj naselja Hoto vila, a koje se u zemljišnim knjigama vodi kao gotovo trideset oranica površine od četiri do gotovo 2400 četvornih metara.

Pročitajte i ovo Donald Trump Izašli mu ususret Trump u posljednji trenutak dobio odgodu - ne mora položiti 464 milijuna dolara Policija, ilustracija GODINAMA ZAOBILAZILI SUSTAV Blokirana imovina uhićenog suca, na vidjelo izlaze novi detalji slučaja

To je zemljište na javnim dražbama početkom ove godine bilo prodano trojici kupaca, među kojima je i Grad Sveta Nedelja, koji su prije nadmetanja položili jamčevinu od više od 38.000 kuna, ali nisu u zakonski predviđenim roku platili punu cijenu za kupljeno zemljište.

''Nakon nove prodaje i utvrđenja razlike između kupovnine postignute na prijašnjoj i novoj prodaji, te nakon namirenja troškova nove prodaje, bit će odlučeno o iznosu zadržane jamčevine'' navodi se u sudskom rješenju.

Trvtka Dorf d.o.o osnovana je 2004. s temeljnim kapitalom nešto većim od osam milijuna kuna, a kao jedini osnivač te graditeljske tvrtke navodi se Tomo Horvatinčić. Tvrtka je zapala u probleme nekoliko godina kasnije, a sredinom 2015. je sudskim rješenjem postavljen stečajni upravitelj. Ukupni iznos tražbina vjerovnika te Horvatinčićeve tvrtke, prema izvješću stečajnog upravitelja, iznosi 66,4 milijuna kuna. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene