Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupci traže još

Proda sve što proizvede: 'Od poljoprivrede se može dobro živjeti!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Da se i u poljoprivredi može uspjeti i dobro živjeti dokazuje i poljoprivrednik iz Muća kod Splita. Na godinu proizvede deset tona bundeva, sve proda, a kupci traže još. Kraljica povrća, kako joj tepaju, iznimno je dobra i za očuvanje zdravlja.

Dozrele bundeve spremnne su za branje. Josip Plazibat zatvara peradarnik i okreće se sadnji 'kraljice povrća'. 'Bilo je pitanje ući u nove kredite, dužničko ropstvo ili se opredijelit za nešto drugo i evo ovu Bogom danu zemlju smo iskoristili za proizvodnju tikava', kazao je.

Pročitajte i ovo Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici

Sve što proizvede, Josip proda. 'Zasad tih nekih skromnih desetak tona se proda na splitskoj tržnici, tako da nemamo nikakvih problema. Jako sam zadovoljan', kazao je.

>>
Uzgajivači očajni: Preko noći NESTAJU tone plodova!

Josipove domaće bundeve sve su traženija namirnica u Splitu. 'Volim ih, strašno volim. Činim od njih krem juhu, rižot, pečem ih, na sve načine ih volim. Zadovoljan sam i cijenom, i kvalitetom i uslugom', kazao je Matija Mustapić iz Splita.

Bundeva je bogata betakarotenom i odličan je prirodni lijek za jačanje imuniteta. Bogata je vlaknima i mineralima. 'Danas, kada pazimo na liniju i kada smo opterećeni da moramo dobro izgledati, na sto grama imamo svega trideset kilokalorija što je vrlo rijetko, a uz to nismo izgubili ništa na vitaminima i mineralima. Naprosto, dobili smo puno više', kazala je nutricionistkinja Olja Martinić.

Tikva ili bundeva izvor je zdravlja pa Josip proširuje proizvodnju i poručuje: 'Onima koji nemaju posla, a posjeduju imaju djedovinu ili neke zapuštene površine moja j preporuka da se počnu bavit tikvama ili nekim vidom poljoprivredne proizvodnje jer stvarno od poljoprivrede se može živjeti'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene