Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Presuda generalima

'Čitajući 'brijunski transkript' teško mogu naći dokaze zločinačkog pothvata'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Ivo Josipović još jednom se osvrnuo na presudu generalima u Haagu.

'Povijesni i politički presudi aspekti nama nisu prihvatljivi, međutim Hrvatska je pravna država i zna što znači međunarodni pravni poredak i kako se treba ponašati', kazao je predsjednik. Na upit smatra li da je brijunski transkript uopće autentičan kao dokument, predsjednik Josipović je kazao kako je dokazana autentičnost brijunskog transkripta. 'Moram priznati da sam nakon presuda još jednom pročitao transkript i unutra jako teško mogu naći dokaze da postoji zločinački pothvat kako je u presudi utvrđeno. No to je stvar zaključka suda koji je imao druge dokaze koje mi nemamo, a čuli smo samo sažetak', drži predsjednik.

Pročitajte i ovo Marina Lovrić Merzel Nakon 10 godina Bivša županica osuđena na šest godina zatvora: Oduzet joj nezakonito stečena imovina Ilustracija na 12 godina zatvora Dvojica osuđena zbog strijeljanja zarobljenih hrvatskih vojnika u Glini

'Vidim kako se danas te presude koriste i u funkciju europske opstrukciju Hrvatske, postoje pojedine stranke ili stranke u nastajanju koje zloupotrebljavaju presudu i opravdano nezadovoljstva naših građana presudom za promociju politike ili stranke. To u prvom redu nije dobro za naše generale, slabi njihovu poziciju u Haagu kao i poziciju Hrvatske u pregovorima. Pozivam sve stranke u Hrvatskoj da prepoznaju nacionalni interes i da pitanje Haaga ne koriste za dnevnu politiku i međusobno 'potkusurivanje', poručio je predsjednik.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene