Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Isplaćene plaće za ožujak

Problemima Zvečeva ne nazire se kraj, Dalić: "Nemamo konkretnih rješenja"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svim radnicima Zvečeva isplaćene su plaće za ožujak. Time su završili štrajk i sutra nastavljaju s proizvodnjom.

No problemima u Zvečevu ne nazire se kraj, jer poslodavac tvrdi kako su pred financijskim slomom. Iz Zvečeva i dalje očekuju pomoć države, no Vlada im je danas dala druge savjete.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suprug član Uprave Ine Dalić o insinuacijama oko sukoba interesa: ''Iznenađena sam tendencioznošću vašeg pitanja'' Slika nije dostupna 'O ukusima se ne raspravlja' HDZ-ovcima nije jasno...

Iz Zvečeva su radnici danas izašli zadovoljniji. Svima su sjele plaće za ožujak, a time je i završio njihov štrajk.

"Problemi i dalje ostaju"

Ipak, radnici poručuju kako se i dalje boje jer problemi i dalje ostaju. Jučer su iz Uprave Zvečeva priznali da su pred financijskim slomom. Račun tvrtke blokiran je već 40 dana.

„Ako se ništa bitno ne dogodi, nikakve promjene, imat ćemo velikih problema. Ova plaća je još nekako isplaćena, sljedeća će biti veliki problem“, kaže Željko Pavičić, sindikat PPDIV Zvečevo.

Članovi sindikata razgovarali su s poslodavcem, a on tvrdi kako traži rješenje.

„Poslodavac ima ideja, ima puno toga, ali vrijeme je i pred njim i pred svima nama, vidjet ćemo kako će to ići i kako će se to završiti“, kaže Josip Plaskur, predsjednik nezavisnog sindikata Zvečevo.

Dalić: "Nemamo konkretna rješenja"

Premijer Plenković jučer je poručio kako i država želi pomoći, no danas ministrica gospodarstva Martina Dalić otkriva - nemaju konkretnih rješenja.

„U ovom trenutku konkretno ne. Ono što sigurno bi mogla preporučiti vlasniku i Upravi Zvečeva jest pronalaženje strateškog partnera koji će i osnažiti poziciju Zvečeva“, kazala je Dalić.

O detaljima, kaže, ne može jer je riječ o privatnoj tvrtki. Isto tvrdi i ministar Goran Marić.

„To je privatna tvrtka koja je vjerojatno došla u problem zbog okolnosti u kojima se inače hrvatsko gospodarstvo nalazi. Ne mogu komentirati ni poteze privatnih subjekata niti stanje u njima“, kaže Goran Marić, ministar državne imovine.

Da Zvečevo što prije pronađe rješenje, očekuju radnici. A za svoja prava i plaće, poručuju, spremni su se i dalje boriti.

 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene