Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon niza godina

PRIZORI OD KOJIH BOLI GLAVA Uskoro stiže spas za tisuće turista

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pješaci po svom, automobili trube, policija ureduje kako zna.

S ljetnim gužvama, koje naveliko stižu, i ovo ljeto bori se Trogir. Jedini prolaz preko starog dijela Trogira prema otoku Čiovu su uski stari mostovi, a oni u ljetnim mjesecima budu blokirani pod pritiskom automobila. Spas je novi most koji se ove veljače konačno počeo graditi.

Pročitajte i ovo Ilustracija Škola u Trogiru Uhićen otac učenice koji je upao u razred i šakom udario profesora: "Djeca su u šoku!" Srušio se most u Baltimoreu - 4 tragedija u Baltimoreu Šestorica radnika pala s mosta koji se urušio u rijeku: "Ne vjerujemo da ćemo ih pronaći žive"

Odmah na ulazu sa magistrale u Trogir jasno je što se događa. Tek je počeo srpanj, a mali kameni most na ulazu u grad jedva propušta kolone. Pješaci po svom, automobili trube, policija ureduje kako zna.

A kada se prođe kroz staru jezgru Trogira novi most vodi do susjednog otoka Čiovo punog apartmana i plaža.

Stigli su turisti, tu su i jahte, pitanje je samo kada će blokirati trogirski most poznat po ljetnim gužvama. Jedini spas je most kojim će se sa magistrale ići direktno do Čiova. Bez prolaska kroz centar Trogira.

Hajdaš Dončić: Zbog sudskog spora ne bi trebalo prekinuti gradnju mosta za Čiovo

Na visokim temperaturama grme strojevi i radnici sklapaju prve konstrukciju. Već se nazire kuda će most ići. Radnici Vijadukta polako nasipaju more, odavde do druge obale bit će dug 550 metara. Gradnja je počela u veljači a trajat će oko godinu i pol, dakle trebao bi biti dovršen negdje u jesen 2016.

Investitor su Hrvatske ceste, a vrijednost 130 milijuna kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene