Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KAZNENE PRIJAVE

Izazvali požar: Uhićena dva maloljetnika, zapalili travu uz željezničku prugu u Radučiću

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je, prema službenim informacijama, dosad privela osmero ljudi zbog sumnje u podmetanje požara koji od nedjelje navečer bjesne zadarskim zaleđem.

Neven Paškalin, načelnik Policijske uprave zadarske, potvrdio je da je tijekom ponedjeljka privedena još jedna osoba za koju se sumnja da je izazvala požar.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Drama u Dalmaciji Otkriveno zašto se zapalio trajekt u Biogradu: Vatrogasci su se satima borili s vatrom Ilustracija Izgorjela tri hektara Policija uhitila piromana koji je izazvao požar u blizini Knina

Paškalin nije davao više detalja, pa tako nije htio ni odgovoriti na pitanje novinara je li ta osoba od ranije poznata policiji po sličnim radnjama.

Prema njegovim riječima, policija uzroke požara počinje istraživati tek nakon što on službeno bude ugašen, no dodao je da su policajci stalno na terenu uz vatrogasce.

 

Uhićena dva maloljetnika zbog izazivanja požara uz željezničku prugu

U Policijskoj postaji Knin je dovršeno kriminalističko istraživanje kojim su obuhvaćene dvije maloljetne osobe, od kojih je jedna osoba osumnjičena za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom, a druga za poticanje na počinjenje tog kaznenog djela, izvijestila je šibensko-kninska policija

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je prvoosumnjičeni 21. kolovoza oko 14:15 sati u mjestu Radučić, Općina Ervenik, na poticaj drugoosumnjičenog, uporabom upaljača na otvorenom prostoru zapalio suhu travu neposredno uz željezničku prugu. Potom se požar nekontrolirano proširio prema Nacionalnom parku Krka i tom prilikom ugrozio kulturno dobro i arheološko nalazište Burnum, te željezničku prugu i državnu cestu D-59 Kistanje – Knin", kaže se u priopćenju.

Osumnjičeni će, uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, biti predani pritvorskom nadzorniku ove Policijske uprave, a o svemu će biti obaviještena i nadležna služba za socijalnu skrb radi svrhovitog poduzimanja mjera obiteljsko-pravne zaštite.

Požar je oko 21.20 sati lokaliziran, a nastala materijalna šteta će se naknadno utvrditi.

Šibensko-kninska policija u ponedjeljak je privela sedam osoba koje su sumnjičili za podmetanje požara na području Kistanja.

Petorica su maloljetnici, a dvojica su državljani Srbije. Prema neslužbenim informacijama zbog sumnje u povezanost s izbijanjem požara u Šibensko-kninskoj županiji privedeno je još nekoliko osoba. 

Najnovije informacije o požarima koji bjesne Dalmacijom možete pratiti OVDJE

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene