Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samo dvije

Pristigle ponude za koncesiju Zračne luke Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za koncesiju Zračne luke Zagreb pristigle su samo dvije ponude.

Švicarsko-austrijski konzorcij poslao je nepotpunu ponudu dok je francuski konzorcij Zagreb Airport International Company ponudio fiksnu naknadu od 87 milijuna i 270 tisuća eura. Koncesija s izgradnjom putničkog terminala daje se na rok od 30 godina.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkazani svi letovi Koncesionar Plesa o najavljenom kaosu: Iznenađeni smo štrajkom Slika nije dostupna Danas objašnjavaju zašto PRESTANAK RADA NA PLESU: Sutra kreće štrajk u zračnoj luci

>> Pogledajte kako će izgledati nova Zračna luka Zagreb

'Pravovremeno pristigle ponude će se ocijeniti u skladu s propisanim postupcima i kriterijima kako bi se odredila ekonomski najpovoljnija ponuda. Na osnovu prijedloga stručnog povjerenstva Vlada RH će donijeti odluku o odabiru najpovoljnije ponude najkasnije u roku od sto dana', rekao je Tomislav Mihotić iz povjerenstva za dodjelu koncesije.

Nakon pet godina očekuje se znatan rast prometa - više od pet milijuna putnika. Konačnu odluku trebala bi donijeti nova Vlada i to u roku od sto dana. Sindikati upozoravaju da će se na taj način stvoriti obveze budućoj Vladi, ona će snositi odgovornost i morat će snositi posljedice toga čina, bez obzira što u njemu nisu sudjelovali.

Povjerenstvo poručuje - natječaj je čist. Ističu kako su neke međunarodne financijske institucije već izrazile želju da sudjeluju u projektu. Ako se donese suprotna odluka - snosit će se posljedice.

Francuski predstavnici nisu željeli govoriti. Iza sebe su ostavili Švicarce, ali i Nijemce i Amerikance koji su na početku slovili za najizglednije kandidate. Koncesionar se bira na trideset godina. Obveza mu je izgraditi putnički terminal vrijedan više od 190 milijuna eura koji će se graditi po već odabranom idejnom projektu tvrtke IGH. Jedan je to najvećih investicijskih projekata koje Hrvatska provodi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene