Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Žele radna mjesta

Pristaše golfa na Srđu pozvali sugrađane da bojkotiraju referendum

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Građani Bosanke, mjesta na čijem bi području trebao biti izgrađen sporni golf park na Srđu, pozvali su sve Dubrovčane da ne izlaze na predstojeći referendum o tom projektu.

Stanovnici mjesta Bosanka gdje bi se trebao graditi golf park okupljeni u udrugu "Bosanka" pozvali su danas sve građane Dubrovnika da ne izlaze na predstojeći referendum ocijenivši kako sve dosadašnje gradske uprave u to naselje nisu uložile ništa.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Investicijska klima PROVJERILI SMO Što se događa s 4 velika projekta - svaki vrijedi više od 90 milijuna eura Slika nije dostupna Zbog gradnje na Srđu i naselju Bosanka UNESCO-a zanima stanje povijesne jezgre Dubrovnika

Kako je na konferenciji za novinare istaknuo član Udruge Martin Sentić, stanovnici Bosanke ogorčeni su na sve dosadašnje gradske uprave koje od rata u ovo dubrovačko naselje nisu uložile ništa te naglasio kako im upravo to daje pravo da pozovu sve stanovnike Dubrovnika da se uključe u referendum na način da ostanu kod kuće i ne izađu na birališta.

>> Zmajlović: Ne sumnjam da će tužba biti u korist Ministarstva

Pojasnili su da neizlazak znači nedozvoljavanje drugima da odlučuju u njihovo ime, odnosno nedopuštanje korištenja glasa "da" na referendumu kao glasa protiv novih radnih mjesta, glasa protiv novih sadržaja, koji će Dubrovniku i svim njegovim stanovnicima osigurati dodatne prihode i produljenje sezone, te protiv prava vlasništva koje je zakonski i nedvosmisleno definirano te zašto su sukladno prostorno-planskoj dokumentaciji dobivene sve potrebne suglasnosti i dozvole.

Također, podsjetili su na važnost Srđa i njegovu ulogu u Domovinskom ratu, na veličanje, a potom bacanje u zaborav te na potpunu isključenost i nepristupačnost ovog dijela grada.

Mirjana Darrer kazala je kako je grad Dubrovnik davno mogao kupiti ovaj prostor i na njemu izgraditi brojne sadržaje, međutim, to nije učinio te su se pojavili drugi investitori koji su došli i nešto ponudili.

Također, investitor se ugovorno obvezao infrastrukturno urediti naše mjesto u koje grad godinama nije uložio ni kune, naglasili su dodajući kako je referendum stopiranje investicije od strane jedne skupine koja ima za cilj vlastitu promociju. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene