Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suvlasnik CIOS-a

Pripuz nudi jamčevinu od 7,5 milijuna kuna i mjere opreza za obranu sa slobode

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebački Županijski sud u četvrtak je primio žalbe svih pritvorenih članova navodnog zločinačkog udruženja koje je po tvrdnjama tužiteljstva okupio suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz, a odluku o mogućem ukidanju istražnog zatvora, odnosno zamijeni za jamčevinu i tzv. mjere opreza izvanraspravno vijeće donijet će u narednih nekoliko dana.

Na sudu se doznaje da su sve zaprimljene žalbe poslane izvanraspravnom vijeću koje bi odluku trebalo donijeti krajem ovog ili početkom idućeg tjedna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna O uhićenju Pripuza Bandić: "Da meteor padne na Zemlju, vi ćete to dovesti u vezu s Bandićem " Slika nije dostupna 'Trebalo ga je maknuti' USKOK će ispitati najmanje 270 svjedoka: Optužbe za politički motiv nazvali glupostima!

Pripuzov odvjetnik Anto Nobilo odmah nakon određivanja istražnog zatvora prošlog tjedna najavio je da će za obranu sa slobode ponuditi jamčevinu, ali i mjere opreza u obliku zabrane pristupa svjedocima i zabrane obavljanja djelatnosti s otpadom.

Kako bi pobili argument tužiteljstva da bi na slobodi Pripuz mogao ponoviti nedjelo u tvrtkama gdje je bio u upravnim ili nadzornim strukturama razriješen je svih dužnosti, kao i njegov sin Ante koji je i dalje nedostupan hrvatskom pravosuđu, kazao je Nobilo.

I dalje pritvoren u bolničkoj sobi

Za obranu sa slobode Pripuz je, kao i u istrazi u aferi Agram gdje je bio uhićen zajedno s gradonačelnikom Milanom Bandićem, ponudio 7,5 milijuna kuna, a iako mu je istražni zatvor određen prije sedam dana on se i dalje nalazi u bolnici Sveti Duh gdje je hospitaliziran dan prije uhićenja.

U bolnici su ga ispitivali i Uskokovi istražitelji, a Nobilo smatra da je eventualno premještanje u Remetinec ili zatvorsku bolnicu "medicinsko, a ne pravno pitanje".

Obrana je uvjerena da Uskok Pripuzu ne može dokazati da je osnovao kriminalnu skupinu kako bi izvukao 98 milijuna kuna i pritom utajo 22 milijuna kuna poreza. Uskok, pak, tvrdi da je od početka 2012. do svibnja ove godine radi izvlačenja novca ustrojio "zločinačko udruženje povezavši u zajedničko djelovanje ostale okrivljenike", među kojima je i njegov sin Ante te nekoliko direktora u više tvrtki za prikupljanje otpada.

Osim za Pripuza i njegova sina istražni zatvor određen je Mati Juričiću, Zdeslavu Rimcu, Jakši Michieli Tomić, Anti Ljubičiću, Vesni Knežević, Miri Ćurčić i Markici Bajiću. Sa slobode se brane osumnjičeni Vjekoslav Knežević, Goran Paštar, Ivan Nakić i Stipe Buljubašić. (Hina)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene