Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Uključite grijanje

Temperature bi se mogle već sad spustiti ispod nule

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Grijanje će mnogima, koji ga još nisu uključili, trebati već noćas. U kontinentalnoj Hrvatskoj temperature bi mogle pasti i ispod ništice.

'Temperature će se večeras, u većini kopnenih krajeva, spustiti ispod 5 celzijevih stupnjeva. Čak će biti blizu nule, negdje i ispod nule. Prije svega u unutrašnjosti Istre, u Lici te u Slavoniji', rekao je meteorolog Dario Brzoja.

Pročitajte i ovo Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li od kuda dolaze gotovo svi meteorološki podaci? Odgovor na to pitanje otkriva meteorolog Ivan Čačić Jeste li znali - Ivan Čačić Mala škola prognoze Znate li za što nam sve služe podaci o klimi? Odgovore donosi meteorolog Ivan Čačić

Nekoliko sunčanih dana ovih dana dobro je došlo, u tijeku je berba grožđa, a u Dalmaciji bi ona već trebala biti i pri kraju. S obzirom na promjenu vremena i dolazak nove kiše, a zatim i bure, pametno bi bilo vinogradarske poslove i završiti do sredine tjedna.

‘Do tad još ima lijepog vremena, naime mi smo i dalje pod utjecajem polja povišenog tlaka, odnosno anticiklone, premda i ona postupno već slabi. Vlažan i nestabilan zrak, za sad se još drži na zapadu kontinenta, a jedna ciklona postoji i istočnije od nas’, dodao je Brzoja.

Nakon jutarnje magle i u ponedjeljak će biti barem djelomice sunčano. Od utorka zato oblačnije i promjenjivije, povremeno će biti šanse i za kakvu kišu, no to se odnosi uglavnom na gorske predjele. Temperatura se neće znatnije mijenjati.

>> Izjednačen rekord: 2010. je topla kao i 1998. godina!

Na Jadranu jače naoblačenje biti će već u ponedjeljak, a u noći na utorak u Dalmaciji samo mjestimice već i kiša. Promjenjivo, povremeno s kišom, nastavit će se i prema sredini tjedna, a onda će i jugo okrenuti na jaku i olujnu buru. Temperatura će ipak ostati iznad 20 stupnjeva.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene