Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hladno, hladnije...

PRIPREMITE TOPLIJU ODJEĆU Dobre vijesti za one kojima je južina zadavala glavobolju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još danas pratit će nas ovo oblačno i iznadprosječno toplo vrijeme, a već za ponedjeljak pripremite topliju odjeću - bit će osjetno hladnije..

Pred sam početak klimatološke zime na kopnu će biti jutarnjih minusa, a ni na Jadranu nije previše toplo - ujutro tek nekoliko stupnjeva iznad nule. Dojam hladnoće pojačavat će i sjeverni vjetrovi koji će zapuhati u cijeloj zemlji. Na Jadranu će bura sve više jačati pa će u ponedjeljak biti jaka, ponegdje i olujna.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Crveni meteoalarm Stiže velika promjena vremena, ponegdje će padati i snijeg: U jednom dijelu Hrvatske vrijeme će biti izuzetno opasno

Danas se nalazimo u polju malo povišenog tlaka zraka, ali još uvijek je nestabilno. I u nastavku dana promjenjivo oblačno, povremeno uz vrlo malo kiše.. Prema kraju dana zapuhat će sjeveroistočnjak, koji još neće previše utjecati na temperaturu - maksimalna ostaje 10-ak stupnjeva.

I na istoku slično vrijeme, dakle i ovdje oblačnije povremeno s kišom. U noći će zapuhati umjeren sjeverozapadnjak, a temperatura do najviše 11 stupnjeva.

U gorju oblačno, a na Jadranu i uz sunčana razdoblja, ali i dalje može pasti koja kap kiše. Na moru u početku još uvijek s jugom koje će prema kraju dana okrenuti na buru. Temperatura ovdje bez veće promjene - u gorju od 8 do 11, a na Jadranu i do 15 stupnjeva.

U Dalmaciji promjenjivo s dužim sunčanim razdobljima, slaba kiša će padati uglavnom na jugu. Puhat će slabo jugo, a temperatura do 17 stupnjeva.

Maksimalna temperatura 5 stupnjeva

Idućih dana bez kiše, ali osjetno hladnije. Maksimalna temperatura će biti oko 5 stupnjeva, a jutarnja i ispod nule pa bi moglo biti i mraza. Osim toga bit će i vjetrovito uz umjeren sjeveroistočnjak.

I na Jadranu vjetrovito, ovdje će jaka i olujna bura na početku tjedna zadavati probleme u prometu. Osim toga uz buru će se činiti i hladnije od 10-ak stupnjeva koliko se maksimalno očekuje.

Dakle, za sve one kojima je ova južina zadavala glavobolje i jedva čekaju povratak hladnijih dana imamo dobre vijesti - već u ponedjeljak će temperature biti primjerenije dobu godine u kojem se nalazimo. Pripremite topliju odjeću jer će nam svakako trebati.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene