Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperaturni šok

PRIPREMITE SE! Od sljedećeg tjedna temperature preko 30 stupnjeva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osjetno svježije i vjetrovito vrijeme obilježilo je ovogodišnji Praznik rada, dok nas danas prati promijenjivo vrijeme praćeno kišom, na nekim djelovima zemlje, no temperature su već počele rasti.

Rastom temperatura smanjuje se mogućnost novih oborina, tako ćemo već u nedjelju uživati u toplom i sunčanom vremenu, dok će temperature nastaviti rasti sve do sredine sljedećeg tjedna.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna KIŠA SE NE PREDAJE U ponedjeljak kratko smirivanje, a onda slijedi još jedno pogoršanje Slika nije dostupna Gromovi izazivali požare KRAJ EKSTREMNIH VRUĆINA I PROMETNIH ZASTOJA Srpanj iznad prosjeka

U ponedjeljak mnoge krajeve Hrvatske očekuju temperature iznad 25 stupnjeva, dok će se u utorak živa u temometru dizati i preko 30 celzijevih stupnjeva.

Trideset stupnjeva i to u hladu, očekuje se u Osijeku, Slatini, Belom Manastiru, Iloku, Našicama i Vukovaru, dok će Đakovo, Vinkovci i Slavonski Brod mjeriti iznad 30 celzijevih stupnjava, predviđa DHMZ.

Prognoze za sedam dana zapravo su "računalne" prognoze vremena koje su izravan rezultat jednog prognostičkog modela. Dosadašnje praćenje ostvarenja prognoza pokazalo je da temperatura izravno uzeta iz modela odstupa od stvarnih vrijednosti mnogo više od službenih prognoza meteorologa, stoga i ovu prognozu valja shvatiti tek kao trend vremena, tj. najavu dana u kojima se očekuju zatopljenja i/ili zahladnjenja, kao i oborine. Također, ne smije se zanemariti pouzdanost prognoza koja je sve manja, što je prognostičko razdoblje dulje, pojašnjavaju iz DHMZ-a.

Promjenjiva subota

Od sredine današnjeg dana u mnogim se predjelima očekuju sunčana razdoblja, ali su na sjeverozapadu i istoku poslijepodne mogući lokalni pljuskovi s grmljavinom. Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar koji će poslijepodne kratkotrajno u okretati na sjeverni i sjeverozapadni. I na Jadranu nas očekuje umjereno, ponegdje i jako jugo, na sjevernom dijelu i jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom od 20 do 23 °C, u gorskim krajevima malo niža.

Rugali su mu se kad je izumio vremensku prognozu

Sunčana nedjelja

U nedjelju na očekuje djelomice sunčano vrijeme uz promjenljivu naoblaku ali uglavnom suho. Na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima uz povremeno više oblaka ponegdje može biti malo kiše ili lokalnog pljuska. Vjetar većinom slab, u gorju mjestimice umjeren jugozapadni, a na Jadranu će puhati umjereno, u noći i prijepodne ponegdje i jako jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka od 9 do 12, na Jadranu do 15, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 23°C, javlja DHMZ.

Temperature preko 30 celzivevih stupnjeva

Početkom sljedećeg tjedna temperature će početi rasti, a mogućnost kiše biti će sve manja. U ponedjeljak mnoge krajeve ljepe naše očekuju iznadprosječne temperature. Osobito gradove u unutrašnjosti. Uživat ćemo u temperaturama iznad 25 stupnjeva, dok će na Jadranu puhat slabo i umjereno jugo, dovoljno da nam konstantno pomalo pritječe topao zrak sa Sredozemlja.

Stiže prvi val vrućine: Sljedeći tjedan znojit ćemo se na +30

Za utorak izračuni pokazuju temperature preko 25 stupnjeva u većini krajeva Hrvatske, a ponegdje će se mjeriti i preko 30 stupnjeva.

Isplanirajte ovaj sunčani početzak tjedna, izađite u prirodu i iskoristite toplo vrijeme jer već u srijedu stiže zahladnjenje, a u četvrtak u većini krajeva moguća je kiša.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene