Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još manje od dva mjeseca

Pripremaju li se stranke i građani dovoljno za izbore za EP?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Manje od mjesec i pol dana preostalo je da se stranke, ali i građani pripreme za izbore zastupnika u Europski parlament.

Budući da se izbori za Europski parlament održavaju 14. travnja preostalo je još oko mjesec dana da se stranke i građani pripreme za izbore zastupnika u Europski parlament.

Pročitajte i ovo Glasački listići Porazni podaci Biračko pravo (ni)je obveza? Izlaznost već godinama u stalnom padu Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

Kampanja već počela

Neki su kampanju već počeli. Nevladine udruge upozoravaju na prekratak rok. S obzirom na nova pravila koja će se tada prvi put primijeniti u Hrvatskoj, smatraju da građani trebaju i više o njima znati.

'Bojim se da neće biti vremena da se građani kvalitetno informiraju o zastupnicima, kandidatima za zastupnike, o tome što će oni tamo raditi, koja je uloga EU parlamenta, ali i o procedurama i o načinu glasanja', rekao je Dragan Zelić, iz GONG-a.

>> Milanović o izborima za EU parlament: 'Ne gajim iluzije o velikom odazivu birača'

Predsjednica HNS-a smatra kako za to nema ni potrebe. 'To nije nova tema. Mi ne počinjemo izbore za Europski Parlament da se ljudi mora upoznati s tim o čemu se radi. Uglavnom znaju o čemu se radi', smatra potpredsjednica Vlade i predsjednica HNS-a Vesna Pusić

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene