Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Više od 31.000 vojnika iz 24 zemlje

MORH: Oružane snage RH sudjelovat će na najvećoj multinacionalnoj vojnoj vježbi u Poljskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oružane snage Republike Hrvatske sudjelovat će na multinacionalnoj vojnoj vježbi 'Anakonda 16', koja će se održati od 7. do 17. lipnja u Poljskoj.

Na vježbi će sudjelovati hrvatski kontingent s 276 pripadnika OS RH i oko 50 vojnih motornih vozila, a od toga 15 borbenih oklopnih vozila Patria, izvijestilo je u ponedjeljak Ministarstvo obrane.

Pročitajte i ovo Freedom Shield Dvostruko više vojnika Vježbe dviju zemalja razljutile vojnu silu: "To je proba za nuklearni rat!" Prisluškuje li Rusije njemačke oružane snage? Objavljen tajni razgovor Rusija prisluškuje njemačku vojsku? ''Ovo bi moglo biti vrlo ozbiljno''

Riječ je o najvećoj združenoj vježbi u posljednje vrijeme, provodi se svake dvije godine, a ove godine to je ujedno i najveća vježba američkih snaga u Europi, naglašava MORH i dodaje kako će na vježbi sudjelovati preko 31.000 pripadnika oružanih snaga (kopnene vojske, zrakoplovstva, mornarice i specijalnih snaga) iz 24 zemlje.

Jedan od glavnih ciljeva vježbe 'Anakonda 16' je provjera sposobnosti, spremnosti i interoperabilnosti poljskih oružanih snaga s partnerskim i savezničkim snagama tijekom provođenja velikih obrambenih vojnih operacija, a na vježbi se testiraju procedure isključivo obrambenog karaktera, navodi MORH.

Sudjelovanjem u međunarodnoj vojnoj vježbi 'Anakonda 16', Oružane snage RH za cilj imaju dodatno unaprijediti interoperabilnost, uvježbavati izmještanje snaga, razvijati sposobnost provođenja operacija visokog intenziteta u združenom multinacionalnom okružju, pri čemu posebnu važnost ima djelovanje manevarskih snaga i provjera kompatibilnosti sustava veze, ističe MORH. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene