Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sanacija poplavljenih područja

MORH dijeli obroke i vodu ugroženom stanovništvu na poplavljenim područjima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sanaciji poplavljenih područja u Slavoniji u ponedjeljak su angažirana 172 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske koji, među ostalim, uz dekontaminaciju i asanaciju, i dalje pripremaju i dijele obroke i vodu ugroženom stanovništvu.

Ministarstvo obrane izvijestilo je u ponedjeljak da su pripadnici Bojne za nuklearno-biološko-kemijsku obranu (NBKO) angažirani na dekontaminaciji na postajama ZIB u Rajevu Selu i 'Velebit' u Gunji. U nedjelju su dekontaminirali 1842 osobe i 1016 prijevoznih sredstava na poplavljenim područjima.

Pročitajte i ovo Vojska Ministarstvo potvrdilo uhićenje Pripadnik MORH-a prevozio migranta: Prijeti mu visoka kazna Vojska nakon natezanja Pao je dogovor između Pantovčaka i Banskih dvora: Zna se tko će biti novi šef vojske

Zdravstveno-veterinarski organizirane snage nastavljaju sanaciju terena u Gunji i dezinsekcijske mjere dekontaminacijskih postaja ZIB i 'Velebit'. Raščišćavanje drugog dijela Doma za djecu s posebnim potrebama u Gunji, koji su pripadnici Oružanih snaga jučer počeli raščišćavati i iz kojeg su počeli odvoziti uništeno pokućstvo i otpad, nastavlja se i danas.

Pripadnici Inženjerijske pukovnije angažirani su na mostu Bejli u Račinovcima, pripadnici Pukovnije veze i dalje osiguravaju komunikacijski sustav, a pripadnici Vojne policije angažirani su na području Županje i okolice.

Vrdoljak: Za obnovu poplavljenih područja Vlada će donijeti poseban zakon

Na tri mjesta - u Cerni, Drenovcima i Otoku rade poljske kuhinje te pripadnici Voda za opću logističku potporu Zapovjedništva za potporu i dalje pripremaju i dijele obroke i vodu, održavaju motorna vozila i pune pogonskim gorivom sredstva i tehniku Oružanih snaga. Na terenu je 58 motornih vozila, četiri sanitetska vozila, osam inženjerijskih strojeva, četiri cisterne i dva čamca, priopćio je MORH. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene