Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pripadnici 113. brigade: 'Gojanovića se ne sjećamo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko svjedočenja Vladimira Gojanovića podigla se prava bura. Pripadnici 113. brigade tvrde da se Gojanovića iz Oluje ne sjećaju, te da njihovoj brigadi nije ni pripadao. Njegove optužbe o počinjenim zločinima Hrvatske vojske u tom slučaju padaju u vodu.

Gojanovićeve rečenice u haaškoj sudnici pomno su se pratile. Mobitel se užario od poziva i nekadašnjem zapovjedniku 113. brigade. Svi s istim pitanjem - tko je Vladimir Gojanović? 

Pročitajte i ovo Ilustracija Traže se svjedoci Zagrebačka policija traži svjedoke prometne nesreće: Jeste li što vidjeli? Slika nije dostupna Zadobio TTO U Šibeniku pretučen haški svjedok

>> ICTY: Gojanović se nije sjetio imena relevantnih za događaje o kojima je svjedočio

Ipak, pojavljuje se kao svjedok u postupku protiv Gotovine, Čermaka i Markača. Štoviše, tvrdi kako je vlast prikrivala zločine koji su se događali u Oluji, a koje su počinili pripadnici Hrvatske vojske.

Kako je moguće da se Gojanović pojavljuje kao svjedok, teško je razumjeti, a jednako tako i motive njegovih optužbi, kaže bivši zapovjednik 113. To je razbjesnilo i mnoge Šibenčane koji Gojanovića dobro poznaju jer dolazi s njihovog područja.

Gojanović je za sudjelovanje u Oluji od predsjednika Mesića dobio čak odlikovanje. No, umjesto 1995. kada su ga dobivali svi ostali, njegovo je stiglo pet godina poslije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene