Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odgovorio Zadravec

Vatavuk o inspekcijama u Klinici za tumore: "Ne možemo samo na temelju glasina nositi stigmu legla kriminala"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što je ministar Beroš poslao priopćenje o novostima u Klinici za tumore, javili su se iz same bolnice.

Vili Beroš objavio je kako će inspekcije Ministarstva zdravstva, Ministarstva financija i HZZO-a u idućim danima dati cjelovitu sliku poslovanja u KBC-u Sestre milosrdnice te će sve biti dostupno javnosti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ispituju poslovanje Inspekcija češlja Vinogradsku, nakon smjene Dijane Zadravec vratilo se nekoliko radiologa Slika nije dostupna Priopćenje Oglasio se Beroš: "Nadzori i kontrole u KBC-u Sestre milosrdnice dat će cjelovitu istinu, sve će biti dostupno javnosti"

U Klinici kažu kako sve ide uobičajenim tijekom te se svim pacijentima redovito pruža zdravstvena usluga, posebice onima s najtežim dijagnozama. 

Podsjećaju kako je, otkako je smijenjena Dijana Zadravec, na čelu Kliničkog  zavoda za dijagnostičku i interventnu radiologiju imenovan i v.d. ravnatelja Zoran Vatavuk čime je osiguran redoviti rad i pružanje radioloških usluga onkološkim i drugim pacijentima na sve tri lokacije na kojima se odvijaju te djelatnosti. Uz to osiguran je dovoljan broj radiologa.

"Glavni zadatak je osigurati našim pacijentima redovito pružanje cjelovitih usluga, a ne samo radioloških, te smiriti tenzije među zaposlenicima. Svi naši radni procesi odvijaju se uobičajenim tijekom, posvećeni smo potrebama i interesima pacijenata, što nam je primarni zadatak. Uz to, uz pomoć Ministarstva zdravstva, pokrenute su kontrole i inspekcijski nadzori dosadašnjeg poslovanja u našoj ustanovi kako bi se utvrdilo pravo stanje stvari.

To je ujedno i odgovor na javno izrečene optužbe naše bivše predstojnice Kliničkog zavoda za radiologiju dr. Zadravec. Naša zakonska, ali i moralna obveza je utvrditi sve činjenice koje će potvrditi ili opovrgnuti njene navode, jer ni naši zaposlenici niti najstarija zdravstvena ustanova u Hrvatskoj ne može bez dokaza, samo na temelju glasina nositi stigmu legla kriminala kako se želi to prikazati u javnosti", istaknuo je Vatavuk, v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice.

"Zamolio sam naše zaposlenike da se suzdrže"


Odlukom ministra zdravstva Vilija Beroša u bolnicu su upućeni zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva, a zatražena je kontrola i nadzor Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje koji trebaju detaljno ispitati dosadašnje poslovanje. Uz to od Ministarstva financija zatraženo je obavljanje proračunskog nadzora, odnosno kontrola trošenja sredstava hrvatskih poreznih obveznika.

"Bitno je to raščistiti radi očuvanja ugleda KBC-a i svih naših zaposlenika, jer samo utvrđivanje istine s kojom ćemo obavijestiti hrvatsku javnost može donijeti potrebni mir našim djelatnicima i sigurnost našim pacijentima, i da smo u potpunosti posvećeni njihovim potrebama",  kaže Vatavuk. 

"Zato zahvaljujem našim zaposlenicima na samoprijepornom radu te pacijentima na strpljenju, kao i medijima i javnosti na razumijevanju što ćemo sačekati nalaze navedenih inspekcija i nadzora i tada moći istupiti s potpunim informacijama. Do tada sam zamolio sve naše zaposlenike da se suzdrže od svega što može narušavati radnu atmosferu i nanositi štetu njima i njihovim kolegicama i kolegama, kao i našoj ustanovi kojoj su desetljećima ugled gradile generacije zdravstvenih djelatnika", zaključuje. 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene