Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštra retorika

HSP AS: 'To nije govor mržnje nego pjesnička forma'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz stranke HSP AS stiglo je priopćenje u kojem navode kako se ograđuju od nekih neumjesnih izjava izračenih na IV. Općem Saboru stranke te ih oštro osuđuju.

Nakon što je javnost reagirala na neprimjerene uzvike i poruke koje su se širile s govornice prilikom održavanja općeg Sabora HSP-AS, iz stranke su poslali priopćenje u kojem napominju kako neće dopustiti da se 'pjesnička forma komunističkog uznika prikaže govorom mržnje'.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sve vrijedno 70.000 kuna HSP AS prijavio Peru Ćorića zbog krađe promopulta, govornice, kuhinjskog bloka, kipa Ante Starčevića... Slika nije dostupna Traže trajno rješenje IDU KORAK DALJE 'Inicijativa Mosta nije dovoljna, Mesićev ured se mora ukinuti'

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

''Ne dopustimo da se pjesnička forma komunističkog uznika prikaže govorom mržnje!'

Dana 12.03.2016. održan je veličanstveni IV. Opći sabor HSP AS u „Hypo Expo XXI“ kongresnom centru u Zagrebu pred gotovo 1.500 izaslanika iz Hrvatske, BiH i iseljene Hrvatske. Na njemu je jednoglasno izabran za predsjednika stranke aktualni potpredsjednik Hrvatskog sabora i dosadašnji predsjednik HSP AS Ivan Tepeš, prof.

Uz njega su jednoglasno izabrani Statutom predviđeni stranački dužnosnici i stranačka tijela. Ove činjenice nisu našle adekvatan prostor u hrvatskim medijima jer su lijevo orijentirani portali izmanipulirali hrvatsku javnost iznošenjem neistinitih i netočnih konstrukcija. Političke poruke u ime HSP AS odaslali su glavni tajnik Pero Ćorić, dopredsjednik stranke prim. dr. Ivan Kirin i predsjednik stranke Ivan Tepeš prof. Svi drugi govornici obratili su se na našem Saboru kao naši gosti.

Prvi govornik bio je dr. sc. Anto Kovačević koji se obratio kao potpredsjednik Hrvatskog društva političkih zatvorenika te je kao takav izrekao: „Inače se moramo ponašati, po mom mišljenju kao Židovi, u političkom, obavještajnom i trebamo učiti od njih. Dobili su svoju državu i znaju cijeniti. Za prst svoga vojnika oni su u stanju sravniti cijeli svijet!“

Mi kao stranka osuđujemo neprimjerene konstrukcije njegovih rečenica o Židovima jer se može vidjeti i u našem video i tonskom zapisu kako u njima nema govora mržnje prema nikome, pa tako ni prema Židovima.

U nastavku svog obraćanja je kao književnik i pjesnik izrecitirao: „Crvena rulja je bijesna. Pade Zoki, Pupovac i moja orjunašica Vesna. Jedina im nada ost'a da u Savu skoče s Mosta!“ Njegovi stihovi bezrazložno naišli su na osudu istih medija.

Podsjetimo širu hrvatsku javnost kako je takva osuda izostala nakon što je Zoran Milanović predsjednicu Republike Hrvatske Kolindu Grabar-Kitarović nazvao "šakom jada". Salonski ljevičari putem navedenih kontroliranih medija prešutjeli su ovakav jasan govor mržnje.

Ne tako davno potpomognuti od strane gubitničke, lijeve i nesposobne bivše vlasti Zorana Milanovića dopustili su si toliku medijsku slobodu te su izrugivanje hrvatskoj himni od strane službenog glasila Milorada Pupovca „Novosti“ interpretirali satirom. Istine radi, ukazujemo na činjenicu kako „Novosti“, koje su to objavile 07.08.2015., izdaje Srpsko narodno vijeće na čijem se čelu nalazi spomenuti etno-biznismen.

Očekujemo od medija koji nose epitete hrvatski, javni, vjerodostojni i istiniti da ne dopuste da se pjesnička forma komunističkog uznika prikaže govorom mržnje'.

predsjednik Organizacijskog odbora IV. Općeg sabora
glavni tajnik HSP AS
Pero Ćorić

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene