Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Sutra sjednica rektorskog zbora

Primorac: I ja sam za besplatno obrazovanje, ali uz kriterij uspješnosti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac izjavio je nakon današnje promocije odgojitelja, učitelja i stručnih suradnika u zvanje mentora i savjetnika, kako je zbog studentske blokade nekih fakulteta i njihovih zahtjeva za besplatnim školovanjem za sutra sazvao izvanrednu sjednicu Rektorskog zbora.

Model za koji se osobno zalažem je besplatno obrazovanje od vrtića do doktorskih studija ali uz poštivanje kriterija uspješnosti, rekao je Primorac dodajući da za sve one studente koji taj kriterij zadovoljavaju školovanje treba biti besplatno, bez obzira na njihov ukupni broj.

Pročitajte i ovo Traktori - 2 zaustavila ih policija Nezadovoljni poljoprivrednici pokušali se probiti do graničnog prijelaza: "Pokušavat ćemo i dalje, ima i drugih pravaca" Ilustracija Pridružili se Poljacima Slovaci blokirali granični prijelaz s Ukrajinom: Propuštali samo pet kamiona po satu

Podijeljena su mišljenja koja dolaze od dijela čelnika visokoškolskih obrazovnih institucija, koji su se donedavno zalagali za školarine, pa želim na licu mjesta vidjeti zalažu li se za to i dalje, ili žele prihvatiti model za koji se ja zalažem, rekao je Primorac.

'Mora postojati razlika između uspješnih i vječitih studenata'

Dodao je i da mora postojati razlika između onih koji su uspješni, koji su ponavljači i onih koji su vječiti studenti, inače se ruši sustav demokracije i nastupa anarhija.

Kada se vidi jesu li rektori za školarine ili za njihovo ukidanje, te kada se o tome usuglase, može se krenuti u izmjene Zakona o visokom obrazovanju, pojasnio je ministar.

Upitan o tome hoće li studenti morati nadoknađivati nastavu, rekao je 'neka to budu interne stvari fakulteta'.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene