Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U tijeku primopredaja

Biskup Košić će blagosloviti prostorije Ministarstva hrvatskih branitelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dosad su se od svojih ministarstava službenom primopredajom oprostila četiri ministra iz Milanovićeve vlade.

Nakon primopredaje vlasti u Banskim dvorima, u subotu je obavljena primopredaja četiri ministarstva, a ostali ministri, kako je najavljeno, to će početi u ponedjeljak, 25. siječnja.

Pročitajte i ovo Marija Pejčinović Burić i Gordan Grlić Radman (Foto: Dnevnik.hr) Nisu gubili vrijeme Dio novih ministara već nakon prisege preuzeo ministarstva od svojih prethodnika Slika nije dostupna Primopredaja Petrov predao Jandrokoviću ključeve Ureda predsjednika Sabora

Početkom novog tjedna primopredaja je najavljena u ministarstvima zdravlja, uprave, branitelja, u Ministarstvu socijalne politike i mladih; pomorstva prometa i infrastrukture; u Ministarstvu regionalnog razvoja; rada i mirovinskog sustava te u Ministarstvu gospodarstva.

Tijekom primopredaje, održat će se i blagoslov prostorija Ministarstva hrvatskih branitelja. Blagoslov će biti neposredno nakon što ministar hrvatskih branitelja Mijo Crnoja preuzme ministarstvo. Uz župnika župe sv. Josipa vlč. Damira Ocvorka, ministarstvo će blagosloviti biskup sisački mons. Vlado Košić.

Već u subotu, dan nakon što je premijer Tihomir Orešković preuzeo Vladu od bivšeg premijera Zorana Milanovića, njegovi ministri financija, unutarnjih poslova, vanjskih i europskih poslova, te obrane napravili su primopredaju s perthodnicima. Svi su izjavili da je primopredaja prošla konstruktivno te da slijedi upoznavanje s dosadašnjim radom, analiza te žurna priprema za izradu prijedloga za državni proračun.

Prvog svog radnog dana ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić, kako je bilo najavljeno uz primopredaju, posjetit će Zimski prihvatni tranzitni centar za migrante u Slavonskom Brodu. Tada je iz MUP-a priopćeno da će ministar Orepić taj cenatr posjetiti zajedno s dosadašnjim ministrom Rankom Ostojićem.  (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene