Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrpa papirologije

Primanja ne smiju prelaziti 1.663 kune, inače na NJEGA nemate pravo!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zavod za mirovinsko osiguranje zatrpan je zahtjevima za dječjim doplatkom. Predano ih je više od 200 tisuća, a obrađeno tek nešto više od pola, pa će isplate nekima kasniti sve do svibnja.

Kako bi uopće ostvarili pravo na doplatak, primanja po članu kućanstva ne smiju prelaziti 1.663 kune. Ako ga i ostvare, iznos nije svima jednak. Kreće se od minimalnih 199 kuna do maksimalnih 830 za djecu s težim zdravstvenim oštećenjima. Mnogi roditelji bez tog iznosa jedva preživljavaju.

Opačić otkrila koliko građana prima socijalnu pomoć

Pročitajte i ovo Dijete - 1 od prvog ožujka Mijenjaju se pravila, a pravo na pomoć imat će pola milijuna djece: "Taman da pokrijemo trošak vrtića" Ilustracija Izmjene zakona Važna vijest za roditelje: Mijenjaju se pravila za dječji doplatak

Unatoč najavi kako će uvođenje OIB-a smanjiti potrebnu papirologiju, djelatnici Zavoda za mirovinsko osiguranje i dalje imaju pune ruke posla, pregledavaju dokumente, zbog čega ne stižu sve zahtjeve obraditi na vrijeme.

Svi zahtjevi trebali bi biti obrađeni sredinom svibnja, a do tada su iz mirovinskog zamolili za strpljenje. Oni čija primanja prelaze 1.663 kune po članu kućanstva ne trebaju mu se ni nadati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene