Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dokumenti izgubljeni u ratu

Prima mirovinu od 19 lipa, a radio je cijeli život

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se gotovo svaki hrvatski umirovljenik može požaliti na 'visinu' svoje mirovine, umirovljeniku iz Jagodnjaka taj je problem upotpunjen administrativnim problemima. Dobiva mirovinu od 19 lipa.

U listopadu 2003. podnio je zahtjev HZMO-u za utvrđivanje radnog staža, a utvrdili su mu samo jedan radni dan iz 1966. U lipnju 2004. dobio je rješenje prema kojemu danas ima 19 lipa mirovine, prenosi Novi list. Iznos mirovine od 19 lipa je tokom tri godine narastao s početnog iznosa od 13 lipa. Vrhunac mirovine dogodio se kada su mu obračunali zaostatke, pa je dobio 'čak' 3, 45 kuna mirovine.

Pročitajte i ovo Jednokratno novčano primanje za umirovljenike, Ilustracija Jednokratna pomoć Dobra vijest za umirovljenike: Uskoro na račune sjeda novac, provjerite koliko Ilustracija Koji su uvjeti? Jedna europska država odlučila je umirovljenicima subvencionirati putovanja: Organizirali i dvije vrste paketa

Bilo je i slučajeva kada su mu 'skinuli' dvije lipe jer mu je isplaćena prevelika mirovina. Radio je u osječkoj Gradnji, beljskoj Šećerani i darđanskom Građevinskom servisu, te Investiciji iz Darde. 1970. godine otišao je raditi u Njemačku dok su njegovi roditelji ostali u Baranji. Zbog rata su morali otići iz svoje kuće u kojoj je ovaj umirovljenik imao sve važnije dokumente. Ipak, do sada je uspio dokazati da je bio zaposlen devet mjeseci u Belju i osam mjeseci u u Gradnji.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene