Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'U ime obitelji'

'Uvjereni smo da ćemo prikupiti i više od 450 tisuća potpisa!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iz inicijative 'U ime obitelji' komentirali su Izjave predsjednika saborskog Odbora za Ustav Peđe Grbina (SDP), rekavši kako je zanimljiva brojka birača koju spominje, no da će do isteka roka za prikupljanje potpisa za njihovo referendumsko pitanje o definiciji braka, biti i više od 450 tisuća.

Izjava Peđe Grbina (SDP), predsjednika saborskog Odbora za Ustav, poslovnik i politički sustav za Dnevnik.hr o tome kako iz inicijative 'U ime obitelji' trebaju više od 380 tisuća potpisa za uspješnost referendumskog pitanja, točnije 'To treba biti jedna desetina od ukupnog broja birača iz Registra birača. To je brojka, kako su me informirali danas iz Ministarstva uprave, nešto više od 450 tisuća potpisa', pokrenula je raspravu.

Pročitajte i ovo Glasački listići Porazni podaci Biračko pravo (ni)je obveza? Izlaznost već godinama u stalnom padu Slika nije dostupna Definicija braka 'U ime obitelji' skupili više od 710.000 potpisa za referendum

U ime obitelji: 'Pravnici su dobro izračunali, ali prikupit ćemo i više od 450 tisuća potpisa!'

Reagirali su i iz same inicijative 'U ime obitelji', koja je pokrenula referendumsko pitanje o uvrštenju u Ustav definicije braka kao isključive zajednice muškarca i žene.

'Naši pravnici su dobro izračunali, ako je 3,75 milijuna ljudi išlo na lokalne i ista brojka na izbore za EU parlament, odakle se pojavljuje sad stara brojka birača od 4,5 milijuna?',pitaju iz inicijative 'U ime obitelji'.

>>Adidas ne prekida suradnju s Blankom Vlašić

Drago im je da se o toj brojci pokrenula i rasprava po  saborskim hodnicima, no uvjereni su kako će do isteka roka prikupiti i tih 75 tisuća.

'Uvjereni smo da ćemo do krajnjeg roka, 26.svibnja, prikupiti i više od 450 tisuća potpisa', poručili su.

Podsjećamo, na dan kad su volonteri Građanske inicijative 'U ime obitelji' počeli prikupljati potpise, 12. svibnja, u registru birača bilo je upisano 4.514.984 birača. Članove građanske inicijative 'U ime obitelji' zasigurno je zavarala brojka birača za izbore za EU parlament - tada je u popisu birača bilo upisano tri milijuna i 740 tisuća birača, pa bi dosad prikupljenih 380 tisuća potpisa po tom izračunu i bilo dovoljno. No, registar i popis birača dvije su različite kategorije. Popis birača izrađuje za svake izbore ili referendum i to na osnovu registra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene