Obavijesti Video Pretražite Navigacija
˝PRAVA DOZA USTRAJNOSTI˝ 2012

Priključite se akciji! Veslamo za rehabilitaciju djece koja su preživjela rak!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kreće druga sezona akcije 'Prava doza ustrajnosti'.

U sklopu akcije ˝Prava doza ustrajnosti˝ u kajacima će se preveslati Jadran, od Baške na otoku Krku do Dubrovnika u razdoblju od 05.08. – 24.08.2012. i prikupiti 150.000,00 kuna za rehabilitaciju djece koja su preživjela rak. Prikupljeni novac upotrijebiti će se za organizaciju rehabilitacijskog kampa u Fužinama i kupnju kajaka radi uvođenja veslanja u rehabilitacijske programe namijenjene djeci koja su liječena od malignih bolesti. Rehabilitacijski programi pomažu malim herojima da se osnaženi suoče s izazovima koje pred njih stavlja svakodnevnica.

Pročitajte i ovo Kalendar udruge Krijesnica - 1 Empatija stvara bolji svijet Kalendar koji je izazvao lavinu dobrote: ''Mi odrasli idemo s idejom bit će tužni, istraumatizirani, no oni su djeca - svijetle!" Slika nije dostupna Prava doza ustrajnosti Akcija za djecu oboljelu od raka: Kajakaši krenuli prema Dubrovniku

>> Zbog plemenitih mladića teško bolesni mališani lakše primaju lijekove

˝Prava doza ustrajnosti˝ organizirana je i 2011. u sklopu koje su dva volontera iz udruge APEL preveslala Jadran i svojim sportskim podvigom motivirali više od 70 pojedinaca i tvrtki koji su ukupno donirali 67.802,77 kuna za kupnju 4 infuzomata za pedijatrijski onkološki odjela KBC Split.
U 2. sezoni akcije ˝Prava doza ustrajnosti˝ sudjelovat će 6 veslača i skiper u gumenjaku koji će pratiti veslače.

Kompletan put od 450 km preveslat će Ivan Tankosić – mladić koji je pobijedio rak, Ivan Stojčević – predsjednik udruge Apel i veslač iz 1. sezone i Zoran Cipek - predsjednik Udruge Krijesnica. Akciji se oduševljeno priključio Alvogen čiji će se djelatnici, na čelu s direktorom Jerko Jakšićem i članicom uprave Elin Gabriel iz Amerike, uključiti u veslanje. Uz njih akciji se priključila i Vesna Ceraj, direktorica Dietpharma i Mario Valentić koji je među prvima prepoznao vrijednost ove akcije.

Bit akcije nije sportski podvig njezinih sudionika, nego skretanje pozornosti na djecu koja se mjesecima ili godinama bore da stignu do cilja – da ponovno postanu zdrava. Svaka prijeđena milja podsjeća na fizičku i psihičku snagu koju oboljeli trebaju za polagane pomake prema naprijed. Sudjelovanje mladih koji su preživjeli rak snažna je poruka svoj hospitaliziranoj djeci i drugim oboljelima da ustraju u svojoj borbi, ali i cijelom društvu da prepoznaju istinske heroje našeg doba.

U duhu dva najveća sportska događaja na svijetu, Olimpijskih i Paraolimpijskih igara, Prava doza ustrajnosti pokazat će da su dostignuća i pomicanje osobnih granica moguća usprkos objektivnim preprekama i ograničenjima.

Nositelji projekta: Udruga APEL i Krijesnica

O UDRUZI KRIJESNICA

Krijesnica je udruga za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima. Osnovana je 2000. godine radi unapređenja komunikacije među roditeljima djece oboljele od malignih bolesti i poboljšavanjem kvalitete života i kvalitete skrbi za oboljelu djecu. Članovi Krijesnice su roditelji čija se djeca liječe na nekom od dječjih onkoloških odjela u Hrvatskoj, roditelji čija su djeca uspješno završila tretman i oni koji su izgubili dijete zbog maligne bolesti. Udruga okuplja i niz medicinskih i drugih stručnjaka koji aktivno sudjeluju u njezinom radu.


O UDRUZI APEL

Udruga Apel osnovana je 2003. godine s ciljem realizacije humanitarnih projekata. Članovi udruge i donatori posebno su ponosni što je Apel stipendirao školovanje 8 studenata, bivših štićenika domova za nezbrinutu djecu i kroz 4 godine isplatio 280.000,00 kuna stipendija. U suradnji s udrugom Krijesnica u 2011. uspješno je realizirana akcija ˝Prava doza ustrajnosti˝ u sklopu koje su članovi udruge Apel, Ivan Stojčević i Luka Bahtić, preveslali Jadran i prikupili 67.802,77 kuna za kupnju 4 infuzomata za pedijatrijski onkološki odjela KBC Split.
 

PODACI ZA PLAĆANJE:
Primatelj: Udruga APEL (OIB: 10450782951)
Naziv banke: RAIFFEISENBANK AUSTRIA d.d., Petrinjska 59, 10000 Zagreb
Broj žiro računa udruge APEL: 2484008-1102135427
U opis plaćanja stavite naznaku ˝za rehabilitaciju˝.

Broj deviznog računa: 2484008-1500160917
IBAN: HR9024840081102135427
SWIFT: RZBHHR2X

HUMANITARNI TELEFON
060/800-555 (cijena poziva: 3,75 kn - fiksni; 5,05 kn mobitel)
Pružatelj usluge: IT Jedan d.o.o. (MBS 080523095 ), podrška korisnicima: 062700700

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene