Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ekskluzivno iskaz monstruma: Čekićem sam oca svom snagom tukao po glavi

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Danas u 14 sati bit će izrećena presuda peterostrukom ubojici iz Pule, Damiru Voškionu.

Kako po važećem zakonu neubrojiva osoba ne može biti kriva za kazneno djelo, tužiteljstvo je tražilo da se Voškionu odredi prisilni smještaj i liječenje po posebnom zakon o neubrojivim osobama.

Pročitajte i ovo Adir Tahar Pronašli je u zamrzivaču Hamasovci unakazili mladog IDF-ovog narednika i pokušali prodati njegovu glavu: "To je ludo barbarsko nasilje" Učenici isperd škole Vladislav Ribnikar Prijete im visoke kazne Potvrđena optužnica protiv roditelja ubojice iz Beograda, evo kolika im kazna prijeti

Inače, drugog dana suđenja Damiru Voškionu sutkinja je pročitala ubojičin iskaz u kojem iznosi detalje krvavog pohoda. Ekskluzivno donosimo dijelove šokantnog iskaza monstruma koji je u studenom prošle godine u Puli pobio svoju obitelj.
U iskazu Voškion tvrdi da ga je obitelj tri puta otjerala od kuće te da je u to vrijeme živio kod bake.

'Otac me nije smatrao svojim sinom i htio me je uništiti da potpuno nestanem. Prvi put me otjerao od kuće zato što nisam našao kotač za kariolu. Mrzili su me i brat i njegova žena, s bratom godinama nisam razgovarao, jedina koja me je voljela bila je moja majka, no ona je bila rob mom ocu i nije mogla utjecati na njega. Obitelj me cijelo vrijeme pokušavala maknuti iz kuće i jedino je majka to sprečavala', kaže Voškion.

Voškion u svom iskazu kaže da je mjesecima ranije planirao ubojstvo svoje obitelji. U tu je svrhu za 600 eura kupio pištolj i 50 metaka.

Nekoliko dana prije tragičnog događaja krenuo je iz svog stana s pištoljem poubijati svoju obitelj no nakon dolaska pred ulazna vrata predomislio se i vratio.

Tih je dana kaže imao nesnosne bolove, a najviše ga je mučila činjenica da je možda zaradio neku spolnu bolest od djevojke s kojom se povremeno viđao.

Bio je uvjeren da mu truju hranu i uopće nije izlazio iz stana. Zbog straha od trovanja stavio je lokot na smočnicu i hladnjak.

Kobnog dana dobio je informaciju kako iza svega stoji njegov otac te brat i nevjesta. Negdje oko 19 sati, 8. studenog krenuo je u krvavi pohod.

'Najprije sam došao na donji kat na kojem je bio otac, u ruci sam držao željezni građevinski čekić koji sam naoštrio brusilicom. Ugledao sam oca kako sjedi, prišao mu i počeo ga bjesomučno udarati. Tukao sam ga svom snagom čekićem po glavi, ne znam točno koliko puta sam ga pogodio, znam da je sve bilo puno krvi i u tom sam trenutku vidio da je mrtav', stoji u iskazu pulskog monstruma.

Nakon što je ubio oca Voškion se otišao oprati u kupaonicu i presvući.

'U tom trenutku pred kuću je automobilom došao moj brat. Sišao sam dolje, mimoišao se s njim. Nismo se pozdravljali jer nismo razgovarali. Nakon što je prošao pored mene okrenuo sam se i pucao mu u zatiljak. Brat se srušio na pod. Nakon toga otišao sam na kat u bratov stan i zatekao njegovu suprugu Natašu kako sjedi na kauču. Pucao sam joj u glavu, ne sjećam se koliko puta. Potom sam ubio i djecu. Sjeo sam u auto i otišao ubiti još jednog čovjeka. Došavši na vrata zatekao sam njegovu ženu i djecu koji su mi rekli da nije kod kuće. Razmišljao sam o tome da ih ubijem, ali sam odustao i odvezao se na policiju', piše u iskazu ubojice.

'Došavši na policiju rekao sam da sam pobio svoju obitelj, oni mi nisu vjerovali i poslali su me van. U tom sam trenutku izvadio metke iz džepova. Tek su me tada ozbiljno shvatili. Rekao sam da mi je pištolj u jakni u automobilu, odveo sam ih do automobila i predao pištolj', opisuje Voškion stravičan zločin.

Na kraju svog iskaza Voškion kaže kako ne zna što bi rekao, ali da je tako trebalo biti.

Dodao je da je zabrinut za zdravlje svog 16-godišnjeg sina, jer misli da su i njega otrovali.

I dalje osjeća strahove i uvjeren je da su svi protiv njega.

Snimka očevida masakra šokirala prisutne u sudnici

U sudnici je prikazana šokantna snimka očevida suludog masakra koji je prošle godine monstrum počinio u Puli.

Sudski je vještak potvrdio da ubojica u trenutku počinjenja stravičnog zločina nije bio pod utjecajem alkohola. 

U videozapisu, koji su osim članova Sudskog vijeća, vještaka i novinara pogledali i članovi obitelji pokojne Nataše, prikazani su stravični prizori iz obiteljske kući nakon napada i ubilačkog pohoda pomahnitalog Voškiona.

Snimka očevida potresla je sve prisutne u sudnici. Samo su oni boljih živaca mogli sve odgledati.

Velik je broj prisutnih zatvorio oči tijekom prikazivanja snimke masakra malodobne djece i njihovih roditelja koje je  pulski monstrum hladnokrvno ubio.

>> Pulski monstrum o ubojstvu djece: 'Oni su dio mojih neprijatelja'

>> Pulski monstrum vraćen u zatvorsku bolnicu, rasprava će ipak biti održana

>> Istraga: Rekonstrukcija ubojstva obitelji Voškion

>> Majka ubojice: Ubila bih se, ali ne mogu zbog unuka

Pregledavanju snimke prisustvovali su roditelji i sestra ubijene Nataše Voškion. 

Završen je dokazni postupak, a sutkinja Marija Budimir za sutra je najavila iznošenje završnih riječi tužitelja i obrane. Nije potvrdila kada će biti objavljena presuda. Ipak se očekuje kako će to biti sutra. 

Vještak: 'Renato je udaren čekićem po glavi najmanje 15 puta'

Voškion je optužen za dva teška ubojstva malodobnih nećaka te ubojstva 70- godišnjeg oca Renata, 40-godišnjeg brata Deana i bratove supruge 36-godišnje Nataše. Sudi mu se u odsutnosti pošto je jučer vještakinja psihijatrijske bolnice u Vrapču dr. Ivana Peko-Čović utvrdila kako optuženik nije u stanju pratiti suđenje te je ponovno otpremljen u zagrebačku zatvorsku bolnicu. 

Vještak iz Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu dr. Davor Strinović potvrdio je da su Dean, Nataša te sedmogodišnja Karla i dvomjesečni Mauro preminuli od hitaca iz pištolja zbog ustrijelnih rana glave s ozljedom mozga, dok je 70-godišnji Renato usmrćen udarcima tupim predmetom, odnosno čekićem po glavi.

'Kod pokojnog Renata bile su vidljive ozljede mozga i lubanje od najmanje 15-ak udaraca čekićem po glavi i to srednjeg i jakog intenziteta', kazao je dr. Strinović.

Balistički vještak iz Centra za kriminalistička vještačenja 'Ivan Vučetić' iz Zagreba Marin Marinović naglasio je kako je vještačenjem pištolja 'crvena zvezda' kalibra 7,65 mm, kojim je Damir ubio brata, nevjestu i dvoje nećaka, utvrđeno kako spremnik tog pištolja prima ukupno osam komada streljiva te kako u cijevi pištolja u vještačenju nije pronađen niti jedan metak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene