Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prijete prosvjedima

Prijevoznici najavljuju povećanje cijena od 4 do 7 posto

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatski cestovni prijevoznici će zbog rasta cijene goriva biti prisiljeni podići cijene prijevoza robe između četiri i sedam posto, izjavio je za član Nadzornog odbora Gospodarskog interesnog udruženja Hrvatski cestovni prijevoznici Bernard Šenvald.

To je po njegovim riječima glavni zaključak današnjeg sastanka koordinacije udruga i klastera prijevoznika Republike Hrvatske koji se održava na Plitvicama. Drugi zahtjev je, kaže Šenvald, prenošenje obveze plaćanja carinskog parkinga sa prijevoznika na vlasnika robe. Trenutno parking plaćaju prijevoznici i to 120 kn za 48 sati, što nije slučaj nigdje u Europi, tvrdi Šenvald. Prijevoznici traže i smanjenje davanja i županijskim Upravama za ceste prilikom registracije vozila koja u prosjeku iznose 14.000 kuna po sklopu vozila (kamion s prikolicom ili poluprikolicom) te veći popust na cestarine Hrvatskih autocesta od sadašnjih 20 posto.

Pročitajte i ovo Poziv - 2 Poziv Domagoja Mikića Na dan im kraj kuće prođe 800 kamiona, a vozači bacaju bočice s urinom: "Svi smo već pred pucanjem" Slika nije dostupna Trube 15 dana Kamioni zaprijetili blokadom i bukom

>> INA predlaže različite cijene u različitim dijelovima Hrvatske

Prijete prosvjedima

Prijevoznici smatraju, prenosi Šenvald, da bi popust trebalo osigurati tijekom cijele godine, a ne kao sada samo zimi i izvan turističke sezone. Šenvald kaže da su prijevoznici s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture već dogovorili smanjenje davanje županijskim Upravama za ceste i popust na cestarine, ali da to nije ostvareno u dogovorenim rokovima. Prijevoznici traže da se tim zahtjevima udovolji do 15. rujna, a u protivnom će 2. listopada organizirati prosvjede na cestama, kaže Šenvald. (Hina)

Što mislite o novom prijedlogu INE?

  • Oduševljen sam
  • U redu mi je
  • Nadam se da neće zaživjeti!
  • Očajno!
  • Ne znam

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene