Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MPVEI:

Prijevod dokumenata samo jedan oblik pomoći Srbiji

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagreb je već isticao da je spreman pomoći državama u regiji u približavanju Europskoj uniji, a prijevod dokumenata samo je jedan od oblika takve pomoći, rekao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija.

U povodu službenog posjeta hrvatskog premijera Ive Sanadera Beogradu, najavljena potkraj tjedna, hrvatski tisak prenio je da će Zagreb Beogradu ponuditi stotine dokumenata koje je za svoje potrebe Hrvatska morala prevesti u procesu približavanja EU.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tvrdnje neformalne udruge Slovenija: S Hrvatskom nije bila usklađena izjava Slika nije dostupna 'Neka Papa zapjeva s kraljicom' Isprika: Premješten zbog šale o Papi i kondomima

'Prijevod dokumenata pravne stečevine EU-a samo je jedan od mogućih oblika pomoći Republici Srbiji u njezinu približavanju Europskoj uniji', rekao je novinarima glasnogovornik MVEPI-ja Mario Dragun. Podsjetio je da je Hrvatska u više navrata isticala da je spremna podijeliti sa zemljama u regiji svoje iskustvo u približavanju EU. Također je redovito isticala da je euroatlantska budućnost najbolje jamstvo trajna mira i stabilnosti jugoistočne Europe, dodao je Dragun.

U vremenu koje je pred nama moći ćemo konkretnije razgovarati o toj temi, dodao je. Srbijanski mediji javljali su ovih dana o prošlotjednu posjetu predsjednika vanjskopolitičkog odbora srbijanskog parlamenta Dragoljuba Mićunovića Hrvatskoj i njegovim susretima s najvišim hrvatskim dužnosnicima. Tada su prenijeli Sanaderovu izjavu da će njegov skorašnji posjet Beogradu biti dobar temelj za uspostavu boljih gospodarskih i političkih odnosa dviju zemalja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene