Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dvostruka obmana

Dubrovnik: Prijevarom do mirovine pa lažnom ovrhom spriječio naplatu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Domišljati je Dubrovčanin četiri godine nezakonito primao mirovinu, a kada je dug stigao na naplatu, svojoj je pomagačici dao ovršnu ispravu kojom je onemogućio nadležnu ustanovu da mu 'sjedne' na račun.

Policija je otkrila 48-godišnjeg Dubrovčanina koji je od 2004. do 2008. nezakonito primao mirovinu te onemogućio nadležnu ustanovu da naplati dug tako što je 25-godišnjoj pomagačici dao ovršnu ispravu temeljem koje je ona "sjela" na njegova primanja.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pripremite se Banka poslala važnu obavijest koja se neće svidjeti umirovljenicima Novac IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Kako izbjeći čekanje na isplatu prve mirovine? Zavod za mirovinsko osiguranje ima nekoliko savjeta

>> Prijevara s ekstra djevičanskim uljima

Osumnjičenog se tereti da je više godina nezakonito primao mirovinu, prikrivši da ima registrirani obrt. Kada se to otkrilo i kada je nadležna ustanova htjela naplatiti dug, osumnjičeni je to onemogućio jer je u siječnju ove godine mladoj pomagačici dao ovršnu ispravu na iznos od 100.000 kuna, temeljem koje je ona u ovršnom postupku dobila rješenje nad njegovim primanjima.

Policija je 48-godišnjaka kazneno prijavila zbog povrede tuđih prava i prijevare, a 25-godišnjakinju zbog pomaganja u tim nezakonitostima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene